Ζαχαροπλαστείο, Μικρές γλυκές μπουκιές (Τρουφάκια/Σοκολατάκια/Κεράσματα), Συνταγές

Σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα, cranberries και φυστίκια Αιγίνης

7 Δεκεμβρίου 2017

Λιγότερες από 20 μέρες για τα Χριστούγεννα… Μα πώς περνάει ο καιρός… Πόσο την αγαπώ αυτή την εποχή. Όχι τόσο τις μέρες των γιορτών, αλλά αυτές, τις προηγούμενες. Τις μέρες της προετοιμασίας, τα στολίσματα, τα ψησίματα, τα μαγειρέματα, τα αρώματα και τις μουσικές. Τα φωτάκια που αναβοσβήνουν, τον κόσμο στους δρόμους, τη θαλπωρή του σπιτιού. Τα δώρα. Όχι αυτά που θα πάρουμε, αλλά αυτά που θα δώσουμε.

white chocolate cranberry pistachio truffles 2

Αγαπώ τα χειροποίητα δώρα. Αγαπώ και τα σοκολατάκια. Ίσως αγαπώ τα σοκολατάκια λίγο παραπάνω από τα χειροποίητα δώρα… (ακούει κανείς;). Τα πάσης φύσεως δωράκια σε βαζάκια και σακουλάκια βέβαια είναι κάτι που οι γύρω μου ξέρουν ότι πρέπει να περιμένουν από μενα κάθε Χριστούγεννα. Μαρμελάδες, chutney, μείγματα για μπισκότα, κέικ, και φυσικά σοκολατάκια. Τα οποία βέβαια λατρεύω να σερβίρω και στο τέλος κάθε εορταστικού γεύματος, ταιριάζουν τόσο πολύ με τις τελευταίες γουλιές από το κρασί…

white chocolate cranberry pistachio truffles 3

Τα συγκεκριμένα σοκολατάκια τα δοκίμασα πρώτη φορά τα περσινά Χριστούγεννα, και νομίζω ότι ξεκίνησα μια δική μου οικογενειακή παράδοση… Με λευκή σοκολάτα, πληθωρική και βουτυράτη, άσπρα άσπρα σαν το χιόνι, με τα cranberries και τα φυστίκια Αιγίνης να προσθέτουν το κόκκινο και το πράσινο χρώμα της γιορτής, και να κάνουν την κάθε μπουκιά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Αχ… αυτά τα σοκολατάκια….

white chocolate cranberry pistachio truffles 4

Και επειδή συζητάμε για δώρα, και επειδή έρχονται Χριστούγεννα, και επειδή όλο αυτό το διάστημα έχω τόσο μεγάλη χαρά μέσα μου, την οποία θέλω τόσο πολύ να μοιραστώ, και επειδή η μέχρι τώρα διαδρομή μου στο food blogging μου έχει προσφέρει πάνω από όλα καινούργιες, υπέροχες φιλίες, και επειδή, όσο το σκέφτομαι θα βρίσκω κι άλλους, κι άλλους λόγους, αυτές τις μέρες, όσοι και όσες ακολουθείτε το my blissfood στα social media, και ειδικά στο instagram, ίσως έχετε πάρει χαμπάρι έναν διαγωνισμό που ετοιμάσαμε μαζί με την αγαπημένη μου Λευκή από το Happy Teapot, αυτό το ονειρεμένο μαγαζάκι, το οποίο, είτε επισκέπτεσαι ηλεκτρονικά, είτε στο φυσικό του χώρο (ζηλέψτε εκεί στην Αθήνα, εμείς την έχουμε δίπλα μας!), αμέσως φτιάχνει η διάθεσή σου, και ομορφαίνει η μέρα σου…

white chocolate cranberry pistachio truffles 5

Αυτή η πανέμορφη, παραμυθένια κεραμική βάση λοιπόν, περιμένει έναν ή μία τυχερό/ή που θα την κερδίσει. Ξέρω πόσο λατρεύετε αυτές τις βάσεις (και πώς να μην τις λατρεύετε), σε αυτά τα υπέροχα παστέλ χρώματα (πόσο ταιριαστή με τα χρώματα του blog, ε;ε;;), κι εγώ τις λατρεύω, και γι’ αυτό θέλω να πω ένα, όχι μεγάλο, ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Λευκή που μας την προσφέρει. Για να την κερδίσετε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα που περιγράφονται στην ανάρτηση του διαγωνισμού στο instagram.

white chocolate cranberry pistachio truffles 6

Έτσι γλυκά θα πάμε μέχρι τα Χριστούγεννα… γιατί οι μέρες το θέλουν, γιατί κι εγώ το θέλω… Γλυκά, όμορφα, αγαπησιάρικα… Θα ρθείτε;

Σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα, cranberries και φυστίκια Αιγίνης

Χρόνος προετοιμασίας: 

Χρόνος μαγείρεματος: 

Συνολικός χρόνος: 

Μερίδες: 20

Υλικά
  • 350 γραμ. λευκή κουβερτούρα
  • 75 γραμ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας
  • 75 γραμ. cranberries αποξηραμένα
  • 100 γραμ. φυστίκια Αιγίνης
  • 100 γραμ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος, ίσα ίσα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη να έρθε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί, και την αφήνουμε να έρθε επίσης σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα του βούτυρου στην σοκολάτα, προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ψιλοκόβουμε τα cranberries και καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φυστίκια, τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  6. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε σε μπαλάκια.
  7. Τυλίγουμε τα σοκολατάκια με άχνη ζάχαρη, και τινάζουμε με τα χέρια μας την περιττή ποσότητα άχνης.
  8. Διατηρούμε τα σοκολατάκια σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς σε δροσερό περιβάλλον.

Η αρχική συνταγή εδώ.

white chocolate cranberry pistachio truffles 7

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply dolmadaki 9 Δεκεμβρίου 2017 at 23:05

    ωωωωωωωωωωωωωω παραμυθενια!!! αγαπω λευκα σοκολατακια!! εξαιρετικες οι φωτογραφιες να φωτογραφιζεις πιο συχνα σε φωτεινο φοντο 😉

  • Reply Ερμιόνη 12 Δεκεμβρίου 2017 at 09:38

    Αυτά τα σοκολατάκια τα έχω δει από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά με τις προετοιμασίες του πάρτι μας δεν πρόλαβα να σχολιάσω 🙂
    Υπέροχη ανάρτηση Χρύσα από κάθε άποψη! Τα σοκολατάκια είναι εντελώς μέσα στο κλίμα, οι φωτογραφίες τέλειες και ο διαγωνισμός σούπερ!
    Σε φιλώ!

  • Leave a Reply