Εορτασμών συνέχεια… 4 χρόνια είναι αυτά, έτσι θα σας άφηνα, μόνο με μια τούρτα; Στις γιορτές άλλωστε ανοίγουμε το σπίτι μας στους καλεσμένους, σε αυτούς που μας κάνουν την τιμή να θέλουν να γιορτάσουν μαζί μας. Έτσι κι εγώ, σ’ αυτή τη γιορτή κάλεσα μια πολύ καλή μου φίλη, κι εκείνη είχε την ευγένεια και την καλοσύνη να δεχτεί την πρόσκλησή μου, να ετοιμάσει για μας μια λαχταριστή συνταγή, να τη φωτογραφήσει και να την παρουσιάσει με τον μοναδικό τρόπο, που μόνο αυτή ξέρει…
Την Ερμιόνη τη πρωτογνώρισα διαδικτυακά πριν να ξεκινήσω το blogging, αλλά αυτά θα σας τα πει η ίδια παρακάτω… Στα χρόνια που ακολούθησαν είχα την ευκαιρία να τη γνωρίσω καλύτερα, τόσο παρακολουθώντας το υπέροχο blog της, “The one with all the tastes“, με τις πανεύκολες και πεντανόστιμες συνταγές, τις λαχταριστές, πεντακάθαρες φωτογραφίες της και τα γεμάτα γλύκα και οικογενειακή ατμόσφαιρα κείμενά της, αλλά και με την μεταξύ μας επικοινωνία. Πάντα είχα την αίσθηση ότι ταιριάζουμε πολύ, ότι βλέπουμε τη ζωή, την οικογένεια, τη δουλειά, την μαγειρική με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αίσθηση που επιβεβαιώθηκε τη μία και μοναδική φορά που συναντηθήκαμε από κοντά, που μιλούσαμε λες και βρισκόμασταν κάθε εβδομάδα για καφέ…
Θα την αφήσω όμως να τα πει καλύτερα μόνη της, εγώ θα την ευχαριστήσω για άλλη μια φορά που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μου, για εκείνη την πρώτη απάντηση σε εκείνο το πρώτο μήνυμα, και για την ομορφιά που προσθέτει στην καθημερινότητά μας, κάθε φορά που διαβάζουμε καινούργια ανάρτησή της… Σε ευχαριστώ αγαπημένη μου φίλη!
“Ήταν 9 Σεπτέμβρη του 2013 όταν έλαβα ένα μήνυμα που ξεκινούσε κάπως έτσι:
«Γεια σου Ερμιόνη.
Είμαι η Χρύσα από τη Θεσσαλονίκη και για κάποιους λόγους θεώρησα ότι πρέπει να σου συστηθώ.»
Το μήνυμα της Χρύσας ήταν μακροσκελές, εγκάρδιο, αστείο και ειλικρινές. Μα πάνω από όλα, ήταν η αρχή μιας πολύ όμορφης διαδικτυακής φιλίας.
Δηλώνω φανατική αναγνώστρια του My blissfood, όχι γιατί «πρέπει» αλλά γιατί είμαι πραγματικά!
Οι συνταγές της Χρύσας είναι αυτό που λέμε pure bliss… απλές, ιδιαίτερες, γρήγορες, λαχταριστές. Με φανταστικές φωτογραφίες και κείμενα που με κάνουν να χαμογελώ, να ταυτίζομαι, να νιώθω.
Είμαι πολύ περήφανη για όλα όσα έχει καταφέρει αυτό το αεικίνητο, πάντα πρόσχαρο κορίτσι και για την εξαιρετική δουλειά που με τόση αγάπη μας παρουσιάζει εδώ.
Όταν η Χρύσα μου ζήτησε να συμμετέχω με μία συνταγή στους εορτασμούς για τα τέταρτα γενέθλια του My blissfood, ενθουσιάστηκα, συγκινήθηκα, αγχώθηκα λιγάκι. Και φυσικά δέχτηκα 🙂
Μετά βέβαια αγχώθηκα ξανά λιγάκι (τι συνταγή ετοιμάζουμε τώρα; θα της αρέσει; και αν δεν την αρέσει θα μου το πει;) αλλά με μια πολύ βαθιά ανάσα, όλες μου οι σκέψεις τακτοποιήθηκαν.
Η συνταγή που θα ετοίμαζα για την περίσταση έπρεπε να έχει σοκολάτα. Ή έστω τυρί σε εξωφρενικά μεγάλη ποσότητα. Επέλεξα το α) γιατί… σοκολάτα!
Επιπρόσθετα έπρεπε να είναι φιλική προς τα παιδάκια (τα μικρά αλλά και τα μεγάλα), απλή, να περιέχει χρώμα, να προκαλεί χαμόγελα και εντέλει να είναι αρκούντως blissful!
Et voilà!
Μία σούπερ εύκολη σοκολατένια μους, χωρίς αυγά!
Χαρούμενα γενέθλια αγαπημένο, φωτεινό, μας-κάνεις-πάντα-να-πεινάμε My blissfood!”
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος μαγείρεματος:
Συνολικός χρόνος:
Μερίδες: 7-8
- Για τη μους:
- 300 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 90 ml γάλα φρέσκο (χρησιμοποίησα ελαφρύ)
- 1 βανιλίνη
- 400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- Για την γκανάς:
- 75 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 90 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 3 κουταλιές της σούπας nutella ή μερέντα
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη μους. Σε μικρό αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα μαζί με το γάλα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσουν.
- Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και το αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανιλίνη και χτυπάμε με σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη και «σταθερή» κρέμα.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σοκολατένιο μίγμα και το ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις, χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε 7-8 ποτηράκια ή μικρά μπολ.
- Για την γκανάς, σε μικρό αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσουν.
- Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και προσθέτουμε τη nutella (ή μερέντα).
- Αφήνουμε την γκανάς να κρυώσει λίγο και κατόπιν την απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
- Βάζουμε τη μους στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να σφίξει.
- Τη διακοσμούμε με υλικά της επιλογής μας (χρησιμοποίησα πολύχρωμα σοκολατένια καραμελάκια) και σερβίρουμε.
Όλες τις λαχταριστές και πανεύκολες συνταγές της Ερμιόνης τις διαβάζουμε κάθε εβδομάδα στο υπέροχο blog της “The one with all the tastes” , αλλά και στο βιβλίο της “Στην κουζίνα των γεύσεων” .
7 Comments
υπεροχη και λαχταριστη συνταγη οπως μονο η Ερμιονη μπορει!! Μπραβο κορίτσια!! πολλα φιλια
Πανέμορφη και πεντανόστιμη συνεργασία από τα 2 αγαπημένα κορίτσια της foodομπλογκόσφαιρας!!! Χρόνια πολλά στο διαδικτυακό σου σπίτι Χρύσα μου!! Εύχομαι τα καλύτερα!! Πολλά φιλιά!!
Χρόνια πολλά στο blog σου Χρύσα μου και να είσαι πάντα καλά να μας φτιάχνεις ομορφιές!
Πολύ νόστιμη η συνταγή, φυσικά δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από την αγαπημένη Ερμιόνη!
Μα τι συνδυασμός food bloggers, pure bliss που λέει η και η Ερμιόνη!
Δύο γλυκά κορίτσια και μια λαχταριστή μους!
Χρόνια πολλά και νόστιμα Χρυσά μας!!
Χρυσάκι σου εύχομαι τα καλύτερα γιατί τα αξίζεις!!! Το myblissfood μέσα στα 4 αυτά χρόνια μεγάλωσε, ομόρφυνε, εξελίχθηκε και αγαπήθηκε διότι με τα σεμνά αλλά δημιουργικά σου βήματα σε βάλαμε στην καρδιά μας!!!
Τώρα για την υπέροχη Ερμιόνη μας τι να πω!!! Είναι τοπ λατρεμένη όχι επειδή αγαπάμε συνταγές της αλλά επειδή είναι χρυσό παιδί και το χει αποδείξει!!!!!
Φιλιά πολλά και στις δυο σας:))))
απο που ναξεκινησω;;;!!! ασ παω απ το γλυκο, τελειοοοοοοο !! εξαιρετικες και οι φωτογραφιες. τι ευκολη μους ειναι αυτη κ μ αρεσει που κανει παιχνιδι με τις καραμελιτσες!
συγχαρητηρια και σε σενα κ στην ερμιονη ! και οι 2 εχετε εξαιρετικα μπλογκ!
σου εχομαι παντα δημιουργηκοτητα !
Η καλύτερη καλεσμένη στο μπλογκ σου Χρύσα μου 😉
Αγαπημένη η Ερμιόνη και οι συνταγές της φυσικά.
Επίλεξε ενα πολύ ωραίο γλυκό. Μπραβο και στις δυο σας.
Πάντα να μας δίνεις όμορφες δημιουργίες για πολλά χρονια !!
Φιλιά πολλα