Έτοιμο λοιπόν το δικό μου τραπέζι της νηστείας, κι αυτή τη φορά έστειλα εγώ το ταπεράκι στη μανούλα…
Και τώρα, περιμένω πώς και πώς να έρθουν οι μέρες, για ξεκούραση, λίγη φύση και φευγιό…
Αν και νωρίς ακόμα, θέλω να σας ευχηθώ Καλή Ανάσταση, να περάσετε καλά, με πολύ αγάπη και χαρά γύρω σας… Και μην ξεχάσετε να πιάσετε και το Μάη!
(το γεγονός ότι την επόμενη φορά που θα σας γράψω θα είναι Μάιος με ξεπερνάει, αλλά και με ξετρελαίνει ταυτόχρονα!!!)
Οι συνταγές
Για τον φασουλοταβά
500 γραμ. φασόλια γίγαντες
120 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
500 ml χυμό ντομάτας
1 κ.σ. δυόσμο ξερό
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. αλεύρι
λίγο ακόμα δυόσμο
Για την ταραμοσαλάτα
100 γραμ. λευκό ταραμά
250 γραμ. μπαγιάτικο ψωμί, μόνο ψίχα
1 μέτριο κρεμμύδι (ή μισό μεγάλο)
150 ml ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
λίγο νερό (αν χρειαστεί)
8 Comments
απο τα φαγητα που σιγουρα φτιάχνουμε καθε μεγαλη εβδομαδα αλλα και σιγουρα ολο το χειμωνα.. Στη μη νηστίσιμη εκδοχη το προτιμαμε με χωριατικο λουκανικο… Αλλα εμενα μου αρεσει κι ετσι… απλο μαμαδοφαγητο.. Καλή Ανασταση και καλο Πασχα Χρυσα μου!! φιλια
Φανταστικό φαγάκι! Με δυόσμο δεν το έχω δκιμάσει! Μου άρεσε κ η προσθήκη του αλευριού! Πόσο δίκιο έχουν οι μαμάδες κ οι γιαγιάδες περί απλότητας…
Φιλιά γλυκά, κοριτσάκι!
Με τον ταραμά είναι η αλήθεια ότι δεν τα πάω και τόσο καλά, ωστόσο τα φασόλια σου μου αρέσουν πολύ.
Καταρχήν χαίρομαι όταν βλέπω να διατηρούνται οικογενειακές παραδόσεις και μάλιστα με τόσο σεβασμό και αγάπη.
Η μαμά έχει απόλυτο δίκιο. Το απλό φαγητό είναι συνάμα και το πιο δύσκολο, ακριβώς γιατί βασίζεται στα ποιοτικά υλικά και το μεράκι με το οποίο μαγειρεύεται.
Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα Χρύσα μου! Σε φιλώ!
Αγαπημένα και τα δυο Χρύσα μου
Οι γίγαντες ειναι απο τα αγαπημένα μου όσπρια.
Μπράβο που συνεχίζεις κι εσύ αυτή την ωραία παράδοση που έχει τόσες αναμνήσεις για σένα.
Εύχομαι Καλή Ανάσταση με υγεία 🙂
Τα φιλιά μου
θα συμφωνησω με τη γιαγια! το απλο ειναι κ το πιο νοστιμο!! πωπωπω λατρευω φασολια φουρνου!! με μπολικη φετα κ κρατσανο ψωμι για μακροβουτι στη σαλτσουλα
Αν μου ελεγες πριν Χ χρονια, ότι θα έβλεπα φωτο από γιγαντες στο φούρνο και θα μου τρεχαν τα σάλια ή θα τους θεωρούσα το καλύτερο πιάτο θα γέλαγα… και να που φτάσαμε…. ιδίως αν είναι από χέρι γιαγιας η συνταγή, δοκιμασμένη σε γενιές και δύσκολους πελάτες…. Καλές γιορτές εύχομαι!
Πολύ λαχταριστά δείχνουν και τα δυο! Χριστός Ανέστη, Καλό μήνα Χρύσα, ΧΟΧΟ
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Ο φασουλοταβάς και η ταραμοσαλάτα είναι αγαπημένα και εκτός νηστείας. Τα έκανες νοστιμότατα!!!