Η αλήθεια είναι ότι όσο μπαίνουμε πιο πολύ στην άνοιξη, τόσο περισσότερη ανάγκη έχω για εύκολα-γρήγορα-απολαυστικά. Κι εσείς το ίδιο,ε; Και λίγο πιο ελαφριά, και λίγο πιο “πράσινα”, και λίγο πιο ιδιαίτερα.
Καλά, μη φανταστείτε ότι το συγκεκριμένο ορεκτικό είναι και τόόόσο αθώο… Διότι, τόσο το μπέικον με το οποίο τα τυλίγουμε, όσο και αυτή η σως με την οποία τα περιχύνουμε πριν να τα βάλουμε στο φούρνο, και η οποία καραμελώνει με το ψήσιμο και γίνεται ένα τέλειο γλυκάλμυρο γλάσο, μπορεί να κάνουν τα σπαράγγια ακόμα πιο ενδιαφέροντα, αλλά τα απομακρύνουν για πάντα από την εποχή της αθωότητάς τους… Και για το λόγο αυτό όταν τα δοκιμάσετε, δεν θα τα ξεχάσετε εύκολα…
Πριν σας αφήσω, σας χρωστάω τα αποτελέσματα του giveaway για το βιβλίο της Χρύσας Παραδείση από τις εκδόσεις Τερζόπουλος. Οι συμμετοχές σας ήταν οι παρακάτω…
Η συνταγή
2 πακετάκια πράσινα σπαράγγια
10 φέτες μπέικον
120 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. σκούρη καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. σως σόγιας
1/2 κ.γ σκόρδο σκόνη
πιπέρι
Η αρχική συνταγή εδώ.
Έχω αποκτήσει πλέον μόνιμο βοηθό φωτογράφου… |
8 Comments
Πολύ ωραιο μεζεδάκι!
Καλή εβδομάδα 🙂
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Ευχαριστώ πολύ Χρύσα,κάθε καλό και σε εσένα..
Σούπερ μεζές!!!!!!! Έχω φτιάξει κι εγώ παρόμοιο, ευκαιρία να το ξανακάνω!!!
Τέλεια μπουκετάκια Χρύσα.
Ετσι δεν τα έχω δοκιμάσει τα σπαράγια.
Συγχαρητήρια στη νικήτρια.
Η τελευταία φωτογραφία με το χεράκι φανταστική 😉
Φιλιά
Καλημέρα! Φανταστικά τα σπαράγγια σου!
Τρελαίνομαι για σπαράγγια αλλά συνήθωως δεν τους κάνω και τίποτα ιδιαίτερο. Μ'αρεσουν τα μπουκετάκια σου πολυ! μπράβο στο βοηθό που βάζει ένα χεράκι!
Λοιπόν τα σπαράγγια δεν έχω καταφέρει ακόμα να τα συμπαθήσω.
Μια φορά όλη και όλη τα έχω μαγειρέψει και το αποτέλεσμα δεν με ενθουσίασε.
Το γεγονός όμως ότι πολύς κόσμος τα αγαπά και επιδιώκει να τα καταναλώνει, σίγουρα πυροδοτεί το ενδιαφέρον μου!
Η συνταγή σου δείχνει υπέροχη!
Αυτή η σάλτσα πρέπει να τα κάνει υπερνόστιμα και το μπέικον υποψιάζομαι ότι τους πάει πάρα πολύ!
Σε φιλώ!
Αχχχ!Αυτά τα σπαράγγια προσπαθώ μάταια αλλά δεν…παρά το γεγονός ότι η γενέτειρά μου πόλη, η Καβάλα, έχει σημαντική παραγωγή και εξαγωγές! Αυτή η ιδιαιτερότητα της γεύσης τους με …ζορίζει! Πάντως όσο βλέπω τα δικά σου με δελεάζουν… τα έκανες πολύ ωραία Χρύσα!