Ή αλλιώς, η θαλπωρή κλεισμένη σε μία λαδόκολλα… ή αλλιώς, πώς παίρνεις ένα, ούτως ή άλλως αγαπημένο φαγητό, και το κάνεις ακόμα καλύτερο, το κάνεις εντυπωσιακό, το κάνεις πιο ενδιαφέρον… Σπαγγέτι. Με κεφτεδάκια. Γίνεται καλύτερο; Γίνεται…
Η συνταγή (για 6 μερίδες)
για τα κεφτεδάκια
2 φέτες ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο) μόνο την ψίχα, μουσκεμένες και στραγγισμένες καλά
1 αβγό
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/4 κ.γ. baking powder
1 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. λάδι
1/4 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. γλυκάνισο
αλάτι πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
800 γραμ. ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 κ.γ. γλυκάνισο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο (500 γραμ.) σπαγγέτι
1 κούπα φέτα τριμμένη
Για τη σάλτσα, σε μία καταρόλα βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κονκασέ και τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με το γλυκάνισο. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Βάζουμε τα σπαγγέτι σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Τα σουρώνουμε.
Ετοιμάζουμε τα πουγκάκια ως εξής: Κόβουμε κομμάτια λαδόκολλας (3 για κάθε πουγκί) και καλύπτουμε με αυτά τον πάτο ενός μπωλ (μεγέθους ενός μπωλ δημητριακών). Βάζουμε μια μεγάλη πιρουνιά σπαγγέτι (υπολογίζουμε ότι θα μοιράσουμε όλα τα σπαγγέτι στα 6) και ρίχνουμε από πάνω μπόλικη σάλτσα και από 3 κεφτεδάκια. Κλείνουμε το πουγκί και το δένουμε με ένα σπάγκο (που μπαίνει στο φούρνο). Αν θέλουμε, για μεγαλύτερη σιγουριά, τυλίγουμε το πουγκί με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα πουγκάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, ξετυλίγουμε το αλουμινόχαρτο (αν έχουμε βάλει) και σερβίρουμε τα πουγκάκια, όπως είναι. Ανοίγουμε το κάθε πουγκάκι και ρίχνουμε από πάνω τριμένη φέτα.
14 Comments
Να μία πρωτότυπη πρόταση παρουσίασης ενός κλασσικού φαγητού! Πολύ όμορφο αποτέλεσμα, η νοστιμιά είναι δεδομένη!
Τι ωραία ιδέα σερβιρίσματος!! Και τι λάθος ώρα μπήκα να το δω την ανάρτησή σου…φαντασιώνομαι τα αρώματα την ώρα που ανοίγεις το πουγκί και ένας διαπεραστικός ήχος γουργουρίσματος αντηχεί στο γραφείο…
Πολλά φιλιά!
Πολύ ωραία πρόταση, έχω φτιάξει ανάλογη συνταγή σε ατομικά σε πήλινο.
Α! Μ' αρέσει!
Σπαγγέτι και κεφτέδες σε συσκευασία δώρου-έκπληξη!
Φαντάζομαι τον ενθουσιασμό των αντρών του σπιτιού στην όψη αλλά και τη γεύση ενός τέτοιου πιάτου!
Και μ' αρέσει πολύ το άψογο σχήμα που έχουν τα κεφτεδάκια σου!
Σε φιλώ
Όπως και να το κανουμε η λαδόκολλα κανει θαυματα, κακά τα ψεμματα!
Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο
Σε φιλώ γλυκά 🙂
Φανταστικό πιάτο! Μου άνοιξε η όρεξη και ανυπομονώ να το μαγειρέψω.
Μία ερώτηση μόνο. Στον αέρα τα έψησες;
Πόσο πιο λαχταριστό μπορεί να γίνει ένα τόσο αγαπημένο φαγητό;
Πολύ ωραία η ιδέα σου! Φιλιά 🙂
Ενα φαγητό που γίνεται ξεχωριστό με τον τρόπο που το σερβίρεις.
Πολύ ωραία ιδέα τα πουγκάκια.
Μ αρέσει που βαζεις φέτα αντί για κάποιο άλλο τυρί.
Φιλιά πολλά 🙂
τι τελεια ιδεα για ενα αγαπημένο φαγακι!!! Καλο Σαββατοκυριακο Χρυσα μου!! φιλια
Ωραιότατη πρόταση και υπέροχο φαγητό… απ' αυτά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!! Η ιδέα για τα πουγκάκια είναι πάρα πολύ ξεχωριστή και η προσθήκη της φέτας του δίνει μοναδική νοστιμιά!!
Καλό βράδυ!
Και έψαχνα να δω τι θα μαγειρέψω… Μου τρέχουν τα σάλια!!! Υπέροχο φαγητό και οι φωτογραφίες σούπερ ζωντανές! Καλή Κυριακή Χρύσα μου!
πολύ πρωτότυπο και όμορφο! να ανοίγεις το πακετάκι και να βλέπεις αυτό το αγαπημένο φαγητό! σούπερ!
μου αρέσει πολύ που έβαλες φέτα! 😉
φανταστικό!!!!
τι ωραία ιδέα! Πέρα από τη γεύση θα ενθουσιάζει και η εμφάνιση μικρούς και μεγάλους, ιδίως αν δεν τους εχεις πει τι περιέχει ο "θησαυρος" (α να καλή ιδέα και για παιδικό πάρτυ)