Η ζωή με ένα τρίχρονο, ιδιαίτερα ζωηρό αγοράκι είναι πάντα μία περιπέτεια. Καμιά μέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι θα ξημερώσει.
Τα όσπρια όμως είναι ένα θεματάκι. Και επειδή τον φοβάμαι ότι αν κάτι το φάει μία φορά και δεν του αρέσει θα στραβώσει και δεν θα ανοίγει το στόμα του ξανά, θέλω να είναι από την αρχή μία ευχάριστη εμπειρία. Μου ζητάτε συχνά συνταγές για να “κρύβετε” μέσα θρεπτικά συστατικά για τα παιδιά. Ε, λοιπόν, αυτό το φακόρυζο έκανε μια χαρά τη δουλειά του στην περίπτωσή μας, με τη φρέσκια ντοματούλα του, τις πολύχρωμες πιπεριές και το τρυφερό καλαμπόκι του. Σαφώς και όταν με ρώτησε τι είναι του απάντησα “κους κους με φακή” (τη φακή την έχουμε αποδεχτεί και λόγω του γνωστού παιδικού άσματος με το κουκί και το ρεβύθι που μαλώνανε στη βρύση και τη φακή που τα βάζει φυλακή – τι άλλο θα επιστρατεύσουμε οι μάνες…), αλλά ανεξαρτήτως ονομασίας, με την πρώτη μπουκιά φάνηκε η επιτυχία του.
Εδώ που τα λέμε, και για τα ακόμα μεγαλύτερα παιδιά (ναι ταλαίπωρη μάνα, σε σένα απευθύνομαι) είναι μία πραγματικά απολαυστική εναλλακτική ενός συνήθως ιδιαίτερα επιβαρυντικού πιάτου. Εάν μάλιστα σας αρέσουν και τα λίγο πιο πικάντικα, λίγο τσίλι ή λίγο καγιέν (ή και λίίίγο ταμπάσκο για τους πιο τολμηρούς) θα είναι ό,τι πρέπει. Άλλωστε, με τόσες καθημερινές περιπέτειες το δικαιούνται (δικαιούμαστε) και λίγο παραπάνω…
Η συνταγή (για 4 burritos)
για τη γέμιση – φακόρυζο
200 γραμ. φακές (χρησιμοποίησα ψιλές φακές Καστοριάς “ΑΒ κοντά στην ελληνική γη”)
150 γραμ. ρύζι καρολίνα (χρησιμοποίησα ρύζι καρολίνα Στρυμώνα “ΑΒ κοντά στην ελληνική γη”)
4 κ.σ. ελαιόλαδο (χρησιμοποίησα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ποικιλία κορωνέικη “ΑΒ κοντά στην ελληνική γη”)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 πιπεριές (χρησιμοποίησα κόκκινη και πορτοκαλί)
3 φύλλα δάφνης (χρησιμοποίησα δάφνη Εύβοιας “ΑΒ κοντά στην ελληνική γη”)
300 ml χυμό ντομάτας
100 γραμ. καλαμπόκι από κονσέρβα
3 κ.σ. λευκό ξύδι (χρησιμοποίησα λευκό ξύδι από ροδίτη Αμυνταίου Φλώρινας “ΑΒ κοντά στην ελληνική γη”)
αλάτι, πιπέρι
για τα burritos
4 μεγάλες πίτες τορτίγιας
200 γραμ. τριμμένο κασέρι (χρησιμοποίησα Κασέρι Μυτιλήνης “ΑΒ κοντά στην ελληνική γη”)
ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
400 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι (χρησιμοποίησα πλήρες στραγγιστό γιαούρτι ΑΒ)
23 Comments
Πόσο όμορφα είναι αυτά τα πολύχρωμα burritos! Και συνάμα ιδιαίτερα υγιεινά, κάτι που δεν συνδυάζεται πάντα με ευκολία!
Όμορφα και εύκολα και πολύ υγιεινά! Όλοι κερδίζουν!
Θα δοκιμαστεί άμεσα.Αν και ευτυχώς – για την ώρα – η μικρή τιμάει και τα όσπρια και το ψάρι και τα λαχανικά (παμφάγος!!!) 🙂
Είσαι πολύ τυχερή, ελπίζω να συνεχίσει έτσι!
αααα και γω θα τα εκτιμησω αυτα τα μπουριτος!!!!! τελεια ιδεα!!!
Ε, ναι, τι, κι εσύ παιδάκι δεν είσαι;;;
Πολύ δελεαστική πρόταση για μπουρίτος ακόμα και για μη τρίχρονο.
Πάντως με εκπλήσσει ο μικρός sous chef, που είναι τόσο άνετος με τις νέες και "μεγαλίστικες" γεύσεις!
Ζ.
Εγώ εύχομαι απλώς να συνεχίσει να είναι τόσο άνετος…
Καταρχήν πρέπει να σου πω ότι λάτρεψα τις φωτογραφίες σου… και αυτό το τέλειο μαύρο μπολ που φαίνεται στη δεύτερη φώτο!
Επίσης λάτρεψα και τη συνταγή! Πολύ έξυπνη και δελεαστική όχι μόνο για τα μικρά αλλά και για εμάς, τα λίγο πιο μεγάλα παιδιά.
Κακά τα ψέματα, το χρώμα μεταμορφώνει οποιοδήποτε φαγητό από ανιαρό σε θελκτικό και "θέλω να το φάω τώρα"!
Το τραγουδάκι το λέμε κι εμείς 🙂
Σε φιλώ
Ευχαριστώ, ευχαριστώ!!
Εγώ πάντως τα έφαγα για 2 μέρες και θα έτρωγα κι άλλο ευχαρίστως!
(Λάχανα και χάχανα for ever…)
Πολύ ωραία ιδέα για να ανακυκλώσουμε τις φακές ακόμα και για εμάς τους μεγάλους!
Ψιχουλοβόλα; χαχαχα… τέλειος!!
Ψιχουλοβόλα Μαρία μου…. Μεταξύ όλων των άλλων που ακούμε καθημερινά!
Πρασινα μακαρόνια τα φασολάκια…χαχα…πολύ καλό..δεν το είχα σκεφτεί 😉
Θέλουν λίγο καμουφλάρισμα ολα αυτά το ξέρω… τι να κάνουμε… και καλά οταν είναι μικρά και δεν πολύ καταλαβαίνουν…μετά που μεγαλώνουν τι??
Το λάτρεψα το φακο-μπουρίτο… αμά γίνει και λίιιιιιγο πικάντικο είναι ακόμα πιο ωραίο.
Ωραίες φωτογραφίες Χρύσα… μου αρέσει το μαύρο φόντο από πίσω. Τονίζει τα χρώματα των υλικών.
Φιλιά πολλά
Ε, τουλάχιστον να παίρνουν όσο είναι μικρά όσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά γίνεται… Μετά βλέπουμε!
Λίγο πιο πικάντικο και γίνεται άλλο πράγμα, πίστεψέ με, το δοκίμασα!
Ευχαριστώ Μάριον!
Υπέροχη συνταγή… γεμάτη λαχταριστά υλικά και πολλή νοστιμιά!!! Συμφωνώ μαζί σου ότι θα είναι πολύ δελεαστικά για τα μικρά με τόσα χρώματα και αρώματα!!!!
Καλή Κυριακή!
Στρώσε μεξικάνικο τραπέζι για τα κορίτσια Κική!!!
Με το οκτάχρονο, λες να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα Χρύσα;
Μια δοκιμή θα μας πείσει 🙂 που λένε… καθώς τα πάσης φύσεως "τυλιχτά" είναι από τις μεγάλες μας αγάπες.
Καλό απόγευμα Κυριακής να έχετε.
Μια δοκιμή, πραγματικά θα σε πείσει Πηνελόπη μου!
Πολύ νόστιμος και πολύχρωμος τρόπος γα να καμουφλάρεις τις φακές! Δυστυχώς τα μεγάλα παιδιά δεν πείθονται τόσο εύκολα. Οι όμορφα παρουσιασμένες φακές παραμένουν φακές κι αυτό είναι αρκετό για να μην δοκιμάσουν. Εγώ πάλι θα το έτρωγα ευχαρίστως!
Μου άρεσαν πολύ οι φωτογραφίες σου και η παρουσίαση της συνταγής, Χρύσα! Πολύ όμορφα χρώματα!
Αχ, Νανά, τέτοια ακούω και λέω "τι με περιμένει άραγε;;"
Ευχαριστώ πολύ!
Αφού έκρυψες τις φακές μέσα σε μπουρίτο (το οποίο λατρεύω) θα καταφέρεις κι εμένα να φάω τις φακές μου (τις οποίες αποφεύγω συστηματικά). Πολύ ωραία η ιδέα σου! Φιλιά.
Αχ αυτά τα μικρούλια μας, με τις ατάκες τους, ότι σκανδαλιά και να κάνουν όταν σου λένε τέτοια δεν μπορείς παρά να γελάσεις (και μετά να βάλεις μια σκούπα για τα ψίχουλα)…. με το φαγητό έχω τεράστιο θέμα, οπότε ότι συνταγή απόκρυψης/μεταμφίεσης βρεθεί στο διάβα μου είναι ευπρόσδεκτη για δοκιμή……. πάντως είναι και συνταγή που είναι χρήσιμη και για μερικά μεγάλα παιδιά….
Εγω θ ελεγα κ για μεγαλα παιδακια 25plus ειναι ιδανικες οι συνταγες αυτες…Χτες μετα απο20χρονια δοκιμασα να φαω φακες..εχω θέμα μ τ πως μυρίζουν κ αν κ ειμαι πολυ της υγιεινής ουτε να τις δω δεν ήθελα. Δεδομενου οτι απεκτησα παιδακι αποφασησα να κν την καρδια μιυ πετρα γιατι θέλω ν τρωει απο ολα κ συνήθως τα παιδια μιμουνται εμας..επειδη ομως τις εφαγαν κ με εφαγαν θα δοκιμασω οπωσδηποτε την συνταγη σου μήπως τ καταφερω κ φαω…χρυσα