Ζαχαροπλαστείο, Κέικ/Brownies, Συνταγές

Blondies με κομματάκια μαύρης και λευκής σοκολάτας

12 Οκτωβρίου 2015
Ε τώρα, γίνεται μια μελαχρινή να μιλάει για blondies; Ναι, θα το τολμήσω… Γιατί η ζωή θέλει ισορροπία. Άσπρο και μαύρο, τάξη και αταξία, γλυκό και αλμυρό, brownies και blondies…

 

Αλήθεια ξέρετε τι είναι; Και βέβαια ξέρετε, ή τουλάχιστον φαντάζεστε… Δε θα σκεφτόμουν ότι μπορεί κάποιος να μην το καταλάβαινε, αλλά μόλις χρειάστηκε να απαντήσω στην ερώτηση “και γιατί τα λένε blondies;”. Τι θα σε κάνω, είσαι και σύζυγος food blogger…
Τέλος πάντων, αρκετά brownies έχουν περάσει από αυτές εδώ τις σελίδες, ας αλλάξουμε και λίγο χρώμα, μιας και αυτό είναι το πιο ξανθό στο οποίο μπορώ να πλησιάσω… Αυτό και η σταφίδα. Όχι, δεν έχω τίποτα με τις ξανθιές, έχω περάσει όλη την ενήλικη ζωή μου με τρεις κολλητές η μία πιο ξανθιά από την άλλη, όμως το φυσικό μου χρώμα είναι τελείως απαγορευτικό για τέτοιους πειραματισμούς…
Αλλά είπαμε… ισορροπία.

 

 

Κάποια στιγμή πριν από καιρό βρέθηκε μπροστά μου αυτή η συνταγή. Ας τα πούμε “τα blondies της τεμπέλας”. Δε θα σας κέρδιζε κι εσάς; Εμένα πάντως σίγουρα. Και να σας πω κάτι; Πιο “της τεμπέλας” δε γίνεται. Ούτε μίξερ, ούτε πολλά υλικά, ούτε πολλά σκεύη, ούτε τίποτα. Μία ξύλινη κουτάλα κι ένα μπωλ όλα κι όλα, και ένα ταψάκι για να ψηθεί. Τρία λεπτάκια ανακάτεμα και 20-25 ψήσιμο. Θέλετε ένα γλυκάκι τώρα; Φτιάξτε αυτό.
Και για να κρατάμε την ισορροπία που λέγαμε, θεώρησα τουλάχιστον απαραίτητο να προσθέσω, όχι μόνο μαύρη, αλλά και λευκή κουβερτούρα. Και το αλάτι, μην παραλείψετε το αλάτι, ούτε να το θεωρήσετε πολύ για αυτή την ποσότητα μείγματος. Ισορροπία. Απόλυτη ισορροπία.

Ε, τώρα, για να είμαστε ειλικρινείς, μην ψάχνετε και πολλή ισορροπία στο πόσα κομμάτια θα φάτε από αυτό το γλυκό. Καμία ισορροπία. Ούτε στη ζυγαριά σας. Για να δείτε όμως πόσο ισορροπημένη είναι αυτή η ανάρτηση στο σύνολό της (σε αντίθεση με εμένα, την μονίμως, εντελώς ανισόρροπη), θέλω να σας παραπέμψω σε μία άκρως υγιεινή εκδοχή των blondies, αυτή της φίλης μου της Αγγελικής και του όλο γλύκα blog της CooKika, μια συνταγή που είναι σίγουρα το επόμενο blondie που θα φτιάξω εγώ, μπας και βρω ποτέ την ισορροπία στη ζυγαριά μου…
Και μετά φυσικά να επιστρέψω και στα αγαπημένα μου brownies…

Η συνταγή

125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
220 γραμ. μαλακή καστανή ζάχαρη (light brown)
1 αβγό
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
145 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
100 γραμ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
100 γραμ. ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα

 

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε (ξανά…) μέχρι να ενσωματωθούν στο υπόλοιπο μείγμα. Προσθέτουμε τέλος και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε (τέλος). Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

 

 

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply Amelie 12 Οκτωβρίου 2015 at 06:35

    Καλή εβδομάδα! Η οποία προβλέπεται ΚΑΙ γλυκιά, αφού μόλις μου έδωσες την απόλυτη συνταγή για αυτό το σκοπό, εύκολη και νοστιμότατη. Ωραία πρόταση είναι τα blondies, εμένα μου ταιριάζουν και χρωματικά καθότι προσομοιάζω με…ξασπρισμένη κεντροευρωπαία αλλά ταιριάζουν πολύ και με τα γευστικά μου γούστα.

  • Reply peps 12 Οκτωβρίου 2015 at 08:01

    Το πιο γρήγορο blondie!! χαχα πολύ ωραίο!!!
    Όσο για της Αγγελικής, το δοκίμασα και είναι φανταστικό!!

    Καλημέρα!!

  • Reply Tante Kiki 12 Οκτωβρίου 2015 at 08:03

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Υπέροχα και λατρεμένα τα blondies!!! Αξίζουν!! Ελπίζω να είστε καλύτερα!!

  • Reply Neanikon Pastry Blog 12 Οκτωβρίου 2015 at 11:32

    Χρύσα καλημέρα! Είναι ωραία ιδέα τελικά τα blondies! Είδα και εγώ αυτά της Αγγελικής, είδα και τα δικά σου και λέω πρέπει σύντομα να τα τολμήσω 😉
    Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό (δεν θυμάμαι αν τα είπαμε από εδώ) !!

  • Reply evi@thehealthycook 12 Οκτωβρίου 2015 at 18:59

    όλες οι συνταγές "της τεμπέλας" είναι πολύτιμες όταν είναι πετυχημένες και αυτό το γλυκό σου φαίνεται τέλειο!! όπως όλα άλλωστε…
    δεν ξέρουμε πιο από τα blondies σας να πρωτοδιαλέξουμε! χιχιχιχι!!

  • Reply Αγγελική~CooKika 12 Οκτωβρίου 2015 at 19:04

    Κοίτα Χρύσα, την επόμενη φορά που θα ξαναβρεθούμε, θα ανταλλάξουμε blondies για να επαναφέρουμε την ισορροπία!!
    Μπορώ να φανταστώ την γεύση τους, με τα χοντρούτσικα κομμάτια σοκολάτας να λιώνουν, σχεδόν, στο στόμα και λιώνω κι εγώ…
    Ευχαριστώ για την αναφορά, πολλά φιλιά!!Καλό βραδύ 🙂

  • Reply Νανά @ kouzinista 13 Οκτωβρίου 2015 at 05:59

    Κάτι τέτοιες συνταγές σου λύνουν τα χέρια! Χωρίς πολλά πολλά υλικά, χωρίς μίξερ αλλά ποτέ χωρίς σοκολάτα για να κρατάμε… ισορροπία. Είναι η απάντηση στο πρόβλημα: πώς να μην λείπει ποτέ γλυκό από το σπίτι. Γιατί όταν αρκεί ένα μπολ, μια κουτάλα και λίγα απλά υλικά για να φτιάξεις απίθανα blondies μέσα σε λίγα λεπτά, είναι σχεδόν αδύνατον να αντισταθείς.

  • Reply AgapameAnDolmas 13 Οκτωβρίου 2015 at 08:36

    παλια ημουν ξανθια τωρα μελαχρινη και το ξανασκεφτομαι να γινω ξανθια…. ας κανω ενα μπλοντι γαι σιγουρια να το σκεφτω καλυτερα 😉 χαχαχαχα τελεια!! μ αρεσουν ατ κομματακαι σοκολατας!

  • Reply thegreenmixer.com 13 Οκτωβρίου 2015 at 19:59

    Παροτι εχουμε συνηθίσει τα μπράουνις, τα "ξανθούλια" έχουν αρχίσει και κερδίζουν έδαφος. Και εγώ παλιά δεν τα είχα ψηλά στην εκτίμηση μου αλλα τελικά ειναι εξισου νόστιμα και εύκολα και το ίδιο αν όχι παραπάνω γευστικά….

  • Reply Ερμιόνη 13 Οκτωβρίου 2015 at 20:06

    Δελεαστικά τα blondies σου Χρύσα!
    Τα κομμάτια λευκής και μαύρης σοκολάτας τα κάνουν σούπερ λαχταριστά.
    Η αλήθεια είναι ότι τώρα που μεγάλωσα είμαι περισσότερο δεκτική σε μη εντελώς σοκολατένια γλυκά, οπότε ναι είμαι σίγουρη ότι θα εκτιμήσω τις χάρες των blondies και ναι πρέπει να τα δοκιμάσω τάχιστα!
    Σε φιλώ!

  • Reply mia maria 14 Οκτωβρίου 2015 at 07:12

    Πολύ ωραία τα blondies…για μια αλλαγή, χιχιχι!

  • Reply Αθηνά 14 Οκτωβρίου 2015 at 09:24

    Αχ πολύ λαχταριστκά !! Και αυτή η λευκή σοκολάτα που λιώνει στο στόμα όλα τα λεφτά!! Μιαμ μιαμ κολάστηκα πάλι καμία ισορροπία λέμε!! Φιλιά πολλά!

  • Reply Dimitra 15 Οκτωβρίου 2015 at 06:04

    Εμ πες τα βρε food blogger's χάσμπαντ! Που να ξέρουμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί τι είναι τα blondies! Εκτός από ανέκδοτα για τις ξανθιές και φυσικά την λατρεμένη Debbie Harry, δηλαδή τρίχες και μουσική, δεν ήξερα ότι τρώγονται κιόλας:)))
    Πάντως τα ερωτεύτηκα και μπαίνουν στο πρόγραμμα για φάγωμα!!!! Πάω να τσεκάρω και την υγιεινή εκδοχή τους λοιπόν.
    Σήμερα μου έφτιαξες τη μέρα πάντως με τον εμπνευσμένο μουσικό διάλογο στο instagram:))
    Να έχεις μια καταπληκτική ημέρα Χρύσα!!!

  • Reply Μarion, 15 Οκτωβρίου 2015 at 06:27

    Αυτά είναι…ενα μπολ μια κουτάλα. Το τέλειο.
    Και με τέτοιο αποτέλεσμα. Απόλυτα ισορροπημένα blondies Χρύσα μου.
    Τί κι αν είναι ''ξανθά''?? Εχουν σοκολάτα.

    Φιλιά πολλά

  • Reply Theodora Nan 15 Οκτωβρίου 2015 at 08:48

    Οτιδήποτε έχει κομματάκια σοκολάτας το λατρεύω. Θα τα δοκιμάσω σίγουρα!

  • Reply Penelope 15 Οκτωβρίου 2015 at 13:58

    Τόσα και τόσα κατά καιρούς έχω φτιάξει, αλλά στα blondies, δεν έχω φτάσει ακόμη Χρύσα μου!!
    Πω-πω και μου φαίνονται πολύ δελεαστικά το ομολογώ :-))

  • Leave a Reply