Άλλο ένα ταξίδι στη μακρινή Ανατολή σήμερα… Εκεί που το γλυκό συναντάει το ξινό, εκεί που το εύκολο γίνεται νόστιμο, εκεί που η μυρωδιά από το τζίντζερ σου σπάει τη μύτη. Εκεί που με λίγα και εύκολα υλικά, με ελάχιστη προετοιμασία, φτιάχνεις ένα διαφορετικό πιάτο στο οποίο δεν αντιστέκεται κάποιος εύκολα. Εκεί που το κεφτεδάκι δεν είναι αυτό που ξέρεις…
Η συνταγή (για 4 μερίδες)
500 γραμ. κιμά χοιρινό
1 κομμάτι περίπου 2 εκ. τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το άσπρο μέρος μόνο)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. σως σόγιας
πιπέρι λευκό
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
για τη σάλτσα
4 κ.σ. κέτσαπ
3 κ.σ. σως sweet chilli (ή και λίγο λιγότερο, αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά)
1 κομμάτι περίπου 1 εκ. τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη
2 κ.γ. λευκό ξύδι
2 κ.γ. σως σόγιας
4 κ.σ. νερό
1 κ.γ. κορν φλάουρ
Αναμιγνύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε το μπωλ και το αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους, τουλάχιστον μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε και τη σάλτσα, αναμιγνύοντας σε ένα άλλο μπωλ όλα τα υλικά της και το αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζουμε το μπωλ με τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το αραβοσιτέλαιο να κάψει καλά. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια λίγα λίγα στο τηγάνι και τηγανίζουμε γυρνώντας τα συχνά. Προσέχουμε γιατί αρπάζουν εύκολα. Όταν δούμε ότι χρυσίζουν, τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη σάλτσα και τη βάζουμε να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά γιατί μπορεί να κολλήσει. Μόλις δούμε ότι έχει πήξει ελαφρώς, ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε με noodles ή ρύζι basmati.
Προσαρμογή συνταγής από εδώ.
28 Comments
Μπήκα να ξαναδω τη λεμονάδα και μου 'βγαλαν το μάτι τα κεφτεδάκια!!!!
Πω πω!!!!!!!!!! Ορμάω λέμε!!!!!!
Αγαπημένες γεύσεις, ωραία παρουσίαση!!!
Φιλιά!
Όρμα, όρμα, έχει για όλους!
Ευχαριστώ πολυ Πεπη!
Yummmm, it looks very tasty !!
Greetings
Thank you Ela, you should try it!
Παίρνω όλο το πιάτο και φεύγω – μην το ψάχνεις!!
Αυτές είναι γεύσεις που με ξετρελαίνουν!!
Φιλιά!
Πάρτο, ούτως ή άλλως θα το ξανακάνω οπωσδήποτε σύντομα!
Φιλιά!
πωωω τι κεφτεδαρες ειναι αυτες!!! σλουρπ!!! σιγουρα θα δοκιμασω την σαλτσα !!
Είναι και πανεύκολη, κι αν σ' αρέσουν τα γλυκοξινα θα σου αρέσει πολύ!
ποσο μ αρεσουν οι γλυκοξινες και οι καυτερουτσικες γευσεις!
ενα ονειρο τα κεφτεδακια σου,τοσο λαχταριστα και ζωντανα που φαινονται μου ρχεται να απλωσω το ερι και να παρω ενα…δυο…τρια!
kisses
Είναι μικρουτσικα, πάρε και παραπάνω Κικιτσα!
κι εμεις τις αγαπαμε αυτες τις γευσεις!!! φαινονται τελεια!! το βαζω στα προσεχως!! πολλα φιλια Χρυσα μου!!
Αν τις αγαπάτε θα σας αρέσει πολύ! Γίνονται και στο τακα τακα!
Φιλιά Ελπίδα μου!
Ξελιγωτικα Χρυσα!!!!!!!!!
Λατρευω τα γλυκοξινα και ειδικα τα τοσο ευκολα. Η σαλτσα τους με μαγεψε ετσι πηχτη που ρεει!!!!
Ουουου, ξελιγωτικά, ε;;;
Χαίρομαι, χαίρομαι! Η σάλτσα με μάγεψε κι εμένα!
Χόρτασε τομάτι μου 😉
Απο εδω και πέρα το μυαλό πρέπει να αφεθει στην τυχη του… τέρμα το συμμάζεμα!
Καλό Σουκου!
Α, δεν ξέρω, ουδεμία ευθύνη φέρω!
Καλό σουκου επίσης!
Το απόλυτο food photography 🙂
Αααα, ευχαριστώ πολύ!
Σου πάει αυτή η εποχή, συνέχισε τις δοκιμές για να μας δείχνεις τόσο νόστιμα πιάτα!
Καλό σαββατοκύριακο!
Λες ε; Μακάρι να μου βγει Αγγελική μου!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Καλό σαββατοκύριακο!
Τα κεφτεδάκια είναι εξαιρετικά από όποια κουζίνα κι' αν προέρχονται, Χρύσα.
Και τα δικά σου διαβάζονται άκρως "γαργαλιστικά".
Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι.
Συμφωνώ Πηνελόπη… Το κεφτεδακι είναι πάντα εγγύηση!
Σε ευχαριστώ πολύ, καλό σαββατοκύριακο και σε σένα!
Αρχικά να τονίσω οτι οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες, όσο για τα κεφτεδάκια σίγουρα θα τα δοκιμάσω!!
Καλό Σ/Κ!!!
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, εύχομαι να σου αρέσουν!
Καλό σαββατοκύριακο!
Πολύ λαχταριστά τα κεφτεδάκια σου, Χρύσα μου! Δείχνουν απίθανα μέσα στη γλυκόξινη σαλτσούλα! Καλό Σ/Κ, ΧΟΧΟ
Πω πω Χρύσα! Και μόνο που βλέπω τα κεφτεδάκια, μου δημιουργείται η επιθυμία να τα φάω!
Αυτή η σάλτσα τους δε, πρέπει να είναι ονειρεμένη!
Φιλιά
Πρέπει να έγιναν νοστιμότατα και μόνο που φαίνονται έτσι με τη σαλτσούλα στη φωτογραφία τα λιγουρεύομαι!!!!
Φιλιά!
Και εγώ είμαι λάτρης των ασιατικών γέυσεων και μου φαίνεται ότι αυτη η συνταγή θα λατρευτεί και απο κάποια μικράκια….