Αυτή η συνταγή μου πήρε τέσσερις γραμμές για να τη γράψω… Τέσσερις ολόκληρες γραμμές. Κι αν σας θυμίζει κάτι, είναι γιατί το πιάτο αυτό κάνει σήμερα δεύτερη εμφάνιση στο blog. Η πρώτη ήταν στο χριστουγεννιάτικο brunch party που είχα οργανώσει, και όπως σας είχα περιγράψει τότε, ήταν το μεγάλο σουξέ της ημέρας. Ήθελα επομένως να σας την παρουσιάσω τη συνταγή και μεμονωμένα, γιατί της αξίζει…
Θα σας παρακαλούσα βέβαια να αγνοήσετε το γεγονός ότι από τότε έχουν περάσει περίπου δύο μήνες, και ας συμφωνήσουμε ότι δεν καθυστέρησα έτσι, τυχαία, αλλά περίμενα την κατάλληλη στιγμή για να της δώσω/δώσουμε/δώσετε τη δέουσα σημασία.
Και ποια θα μπορούσε να είναι η καλύτερη αφορμή για αυτό; Μα φυσικά η Τσικνοπέμπτη. Ανέκαθεν θεωρούσα (και ακόμα θεωρώ) ότι η μέρα αυτή είναι για τις ταβέρνες, τις ψησταριές και τα σουβλατζίδικα, και όχι για να κλεινόμαστε στην κουζίνα (αν δε δουλέψουν κι αυτοί οι άνθρωποι σήμερα, πότε θα δουλέψουν;). Θέλω να τσικνίσω, αλλά όχι να τσικνιστώ… Παράλληλα όμως, πάντα είχα (και έχω) μια τεράστια άρνηση να βγω έξω αυτή την ημέρα, να στριμωχτώ, να περιμένω ώρες ατέλειωτες να εξυπηρετηθώ, και το πιθανότερο να μη φάω καλά. Γι’ αυτό και πάντα ήθελα να καλώ λίγο κόσμο στο σπίτι, και φυσικά να φροντίζω για τη σχετική παραγγελία από πριν, ώστε να είναι όλα στην ώρα τους και όπως πρέπει.
Πάντα όμως θέλω να φτιάχνω και κάτι δικό μου, ένα συνοδευτικό, ή ένα ακόμα πιάτο, για να νιώθω ότι κάτι έκανα κι εγώ (μην το ψάχνετε…). Παρόλα αυτά, να μην ξεχνάμε ότι η μέρα είναι μια κανονικότατη εργάσιμη, και το ίδιο είναι και η επόμενή της, γι’ αυτό δεν με παίρνει ούτε να ξοδέψω πολύ χρόνο στην προετοιμασία, ούτε να έχω να μαζεύω και να καθαρίζω εκατό σκεύη.
Επομένως, η διαδικασία “πλένω πατάτα, τη ρίχνω στο ταψί, βάζω και 2-3 πραγματάκια από πάνω, βάζω ταψί στο φούρνο, στα μισά προσθέτω και λίγο λουκανικάκι, βγάζω ταψί, τρώω”, είναι μια διαδικασία που μου ταιριάζει απόλυτα. Και κάτι μου λέει ότι και σε πολλούς από εσάς εκεί έξω ταιριάζει το ίδιο.
Εντάξει, ο συνδυασμός λουκάνικο-πατάτα είναι από μόνος του ιδανικός. Αλλά αν με εμπιστευτείτε στα λοιπά υλικά και τα αρώματα της συνταγής, δεν θα χάσετε. Μη σας πτοεί η ποσότητα λαδιού που βλέπετε στον πάτο του ταψιού, πιστέψτε με, είναι η νοστιμότερη πατάτα φούρνου που έχετε φάει. Σας έχω πει ψέματα ποτέ; Όχι φυσικά…
Καλό τσίκνισμα!
Η συνταγή
1 κιλό πατάτες baby
250 γραμ. λουκάνικα κοκτέιλ μπουκίτσες ή χωριάτικο λουκάνικο σε κομμάτια
250 ml ελαιόλαδο
100 ml σόγια σως
4-5 σκελίδες σκόρδο
3-4 κλαράκια δενδρολίβανο
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ταψί ή πυρέξ, μαζί με ολόκληρες τις σκελίδες του σκόρδου. Προσθέτουμε το λάδι, τη σόγια σως και το δενδρολίβανο, ανακατεύουμε, και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μισή ώρα ανοίγουμε το φούρνο, βγάζουμε το ταψί, ανακατεύουμε προσεκτικά και προσθέτουμε τα λουκάνικα. Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.
44 Comments
Δεν έχω καμία αμφιβολία για την νοστιμιά της πατατούλας και δεν θα σε αμφισβητούσα κιόλας! Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!!!!! Σούπερ φαγητό γιατί ας μην ξεχνάμε ότι δίπλα στο κρέας πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει πατάτα την Τσικνοπέμπτη!
Καλή σου μέρα Χρύσα μου!
Πολύ ωραίες φωτογραφίες που ανοίγουν την όρεξη….
Thanks Χρυσαυγή! Κρέας χωρίς πατατούλα δεν πάει!
Δεν θα πω πολλά, η εγγυημένη αυτή συνταγή καταγράφεται, αποθηκεύεται και αξιοποιείται …σήμερα κιόλας! Με τις baby πατατούλες έχω σχέση λατρείας και νομίζω ότι σήμερα μας έδωσες το ιδανικό συνοδευτικό για όλα τα κρεατικά ανεξαρτήτως περίστασης. Καλή Τσικνοπέμπτη!
Και για του λόγου το αληθές:
http://ameliedeli.blogspot.gr/2015/02/blog-post_13.html
Τις τιμήσαμε!!!
Τις τιμήσατε και με τιμήσατε Αμαλία μου! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!
Σούπερ φαγητό, όλοι τρώνε πατάτες και λουκάνικα (με ελάχιστες εξαιρέσεις δηλαδή) και οπως λες και εσύ επειδή ειναι εργάσιμη θέλουμε κάτι γρήγορο (στο μαγείρεμα και στο πλύσιμο)
Χαίρομαι που συμφωνούμε Τάνια!
Πολύ ομορφο πιάτο… για μπραντς, για λαντς, για όλες τις ώρες 😉
Καλημερα!
Για όλες τις ώρες και για όλες τις ημέρες!
Με συγκλόνισες Χρύσα και είμαι και στη δουλειά!!! Τρέχω για πατάτες baby και σογια σως!!!! Τα μόνα που μου λείπουν για να εκτελέσω την απλή αλλά λαχταριστή σου συνταγούλα!!!!
Καλό μας τσίκνισμα!!!!
Περιμένω Δημητρούλα, περιμένω….!
Τι ωραίες που φαίνονται οι baby πατάτες στις φωτό !!!!!!!
Είναι φωτογενείς οι άτιμες!
Πολύ ωραίες οι πατάτες σου! Θα την δοκιμάσω σίγουρα. Θα μπορούσαμε να μισοβράσουμε τις πατάτες και να τις βάλουμε μία και καλή στο φούρνο με τα λουκάνικα ή όχι;
Μπορείς, γιατί όχι; Εμένα να σου πω βέβαια, συνήθως μου αρέσουν οι πατάτες φούρνου να είναι φούρνου από την αρχή, μου φαίνονται πιο νόστιμες…
Οι πατάτες σου τέλειες!!!!! Νομίζω δεν θα προλάβουν να πάνε εκεί που τις έχω υποσχεθεί!
Τελευταία φορά που βγήκα έξω Τσικνοπέμπτη ήμουν έγκυος και από την ταλαιπωρία που τράβηξα κόντεψα να … γεννήσω.
Από τότε είπα never again!!
Αφού μια χαρά βολευόμαστε και με λύσεις τόσο εύκολες και νόστιμες σαν την δική σου!
Καλή Τσικνοπέμπτη, να περάσεις πολύ όμορφα!
Φιλιά!
Α, εσύ έχεις ψυχολογικά τραύματα! Σε καταλαβαίνω!
κι εγώ αρνούμαι να βγω έξω τέτοια μέρα και να στριμωχτώ… το πιάτο σου είναι ιδανικό για να γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη στο σπίτι χωρίς πολύ κούραση αλλά με πολύ γεύση!!! σούπερ!
Ευκολία πάνω από όλα Εύη!
πω πω και εχω μια πεινα!!!!! Τελειο φαίνεται θα το κάνω σύντομα κιόλας!
Περιμένω εντυπώσεις!
Φυσικα και δεν αμφισβητώ!! Αλλωστε φαίνονται πεντανόστιμες οι πατατούλες!! Θα δοκιμαστουν οπωσδήποτε!! πολλα φιλια Χρυσα μου!! Καλο τσίκνισμα!!
Κι από σένα θα περιμένω εντυπώσεις λοιπόν Ελπιδάκι!
Τι ωραίες συνταγες και ποσο ωραία πιατα ανεβασατε σημερα όλες βρε παιδάκι μου! Απλή και νόστιμη συνταγούλα για αρχάριους και μυημενους στο άθλημα!
Καλό ξημέρωμα!
Σε φιλώ 🙂
Το ήθελε η μέρα Αριάδνη!
Οι πατατούλες με το δεντρολίβανο είναι φανταστικός συνδυασμός! Γεια στα χέρια σου,Χρύσα μου!
Φιλάκια!
Και η σόγια σως τους πάει πολύ Λένια!
πατατες με λουκάνικα κλασσικο αγαπημενο μεζεδοφαγακι!!! ειναι κ αποκριάτικο!!! μ αρεσει που δεν το φορτωσες με πολλα μπαχαρικα!!!
Δε θέλει πολλά πολλά μπαχαρικά, για να ξεχωρίζουν οι γεύσεις!
Τόσο απλό πιάτο, και τόσο υπέροχα δοσμένο.
Πολύ όμορφες φωτογραφίες που θέλεις αμέσως να το εκτελέσεις…!!
Ευχαριστώ Μάχη!
Απλή και υπέροχη συνταγή. Πολύ μου αρέσουν οι πατάτες έτσι ολόκληρες και με την φλούδα τους! Όσο για το ζουμάκι ότι πρέπει για βουτιές με το ψωμί.
Ναι, αφήνει μπόλικο ζουμάκι, για πολλές βουτιές!
την συνταγη σου αυτη χρυσα την ειχα σταμπαρει απο τα χριστουγεννα,σε πιστευω σε ολα ειμαι σιγουρη οτι ειναι πεντανοστιμο,το εκανε και η amelie απο οτι ειδα και ειπε τα καλυτερα!!!!το μονο σιγουρο ειναι οτι θα το κανω κι γω!!!……α και κατι ακομα….εσυ δεν φωτογραφισες….ζωγραφισες!!!!
φιλια πολλαααααα
Ευχαριστώ πολύ Κικίτσα! Χαίρομαι που σου άρεσαν όλα!
Μα τι ωραίο σερβίτσιο!! Τι ωραία παρουσίαση … και η συνταγή ξελιγωτική !!Μπράβο Χρύσα!!
Ευχαριστώ Λίλια! Ο συνδυασμός των υλικών είναι ξελιγωτικός!
Από αυτά τα φαγάκια που μια μικρή ψυχή που ξέρω…μάλλον θα τα λάτρευε! Ήδη από προχθές τρέφεται μόνον με λουκάνικα :-))) Ωχχχχχ Παναγία μου….
Καλό Σαββατοκύριακο και καλή Αποκριά, Χρύσα μας.
Ε, δώσε λίγο λουκάνικο ακόμα Πηνελόπη! Πού και πού καλό είναι να κακομαθαίνουν λιγάκι…
Πρώτα διάβασα την ανάρτηση της Αμαλίας μας και μετά την ορίτζιναλ συνταγή!
Μ' αρέσει η πρόταση σου Χρύσα μου γιατί είναι πιάτο της κατηγορίας ευκολάκι-νοστιμάκι!!
Φιλιά πολλά!
Ευκολάκι-νοστιμάκι, indeed! περίπου 5 λεπτά προετοιμασία, και όλη η γεύση!
Φιλάκια!
Πραγματικά γρήγορο και εύκολο Χρύσα μου!!! Το δεντρολίβανο δίνει απίστευτο άρωμα και σε συνδιασμό με τα υπόλοιπα υλικά δημιούργησες ένα πεντανόστιμο πιάτο!!!! Σίγουρα θα μας ξετρελάνει!!! Καλό βράδυ!
Εφτιαξα το μαγικό αυτό φαγάκι, απλό και συγχρόνως διαφορετικό, την προηγούμενη εβδομάδα!!!! Οι ενήλικοι το λατρέψαμε. Η σόγια σος του έδωσε μια ιδιαίτερη γεύση και τα λουκάνικα με τις baby πατάτες ταίριαξαν τόσο απόλυτα!!!!
Σ'ευχαριστώ πολύ Χρυσάκι!!!