Ζυμαρικά, Κυρίως Πιάτα, Συνταγές

Ζυμαρικά βίδες με κοτόπουλο και bbq sauce

27 Νοεμβρίου 2014
Αυτή τη συνταγή την είχα σταμπάρει από το καλοκαίρι, και περίμενε υπομονετικά τη σειρά της μέχρι να δοκιμαστεί. Είχε υλικά που μου αρέσουν πολύ το καθένα ξεχωριστά, αλλά όλα μαζί, και μάλιστα σε μακαρονάδα, ομολογώ ότι είχα μια μικρή αμφιβολία για το πόσο θα ταιριάζουν. Παρόλα αυτά ήθελα να τη δοκιμάσω, και, αν έβγαινε, να σας την παρουσιάσω. Και βγήκε. Με το παραπάνω.
Πολύ μου αρέσει να πειραματίζομαι με τα ζυμαρικά. Είναι τόσο ευέλικτα και τόσο “εύκολα” σαν βασικά υλικά, που σου δίνουν απεριόριστη ελευθερία να παίξεις με ό,τι μπορείς να φανταστείς. Και τελικά, μπορούν να ταιριάξουν με οτιδήποτε. Μα με οτιδήποτε! Ε, όταν λοιπόν μια συνταγή μου προτείνει να χρησιμοποιήσω κοτόπουλο, μπέικον, σως bbq, και cheddar, και ακόμα περισσότερο όταν μου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξω ένα πιάτο σε ένα μόνο σκεύος, ε, τότε, δε θέλω και πολύ για να τη δοκιμάσω.

 

Θυμάστε που σας είχα πει τι κάνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, αφού το βράσουμε για να φτιάξουμε ζωμό; Ε, λοιπόν, αυτή θα μπορούσε να είναι άλλη μία πρόταση. Στην αρχική συνταγή, το κοτόπουλο είναι φιλέτο στήθους που σωτάρεται από την αρχή της συνταγής, και μαγειρεύεται μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Στη δική μου εκδοχή, το κοτόπουλο είναι ήδη μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο, και απλά ενσωματώνεται στην πορεία της συνταγής με τα υπόλοιπα υλικά. Έτσι, αυτή η, ούτως ή άλλως γρήγορη συνταγή, γίνεται ακόμα πιο γρήγορη. Επιπλέον, αυτό είναι το ιδανικό φαγητό αν έχετε να ταΐσετε πολύ κόσμο. Βγάζει άνετα 6 χορταστικές μερίδες, ίσως και παραπάνω αν έχετε κι άλλα συνοδευτικά στο τραπέζι . Ό,τι πρέπει δηλαδή για cosy χειμωνιάτικες μαζώξεις!
Και τώρα που σχηματίστηκε η χειμωνιάτικη εικόνα στο μυαλό μου, για πείτε μου, βρέχει εκεί που είστε; Γιατί εδώ μια μούχλα την έχει…. Αυτό το ψιλόβροχο, που δεν είναι ακριβώς βροχή, μόνο 100% υγρασία σε σπρέυ… Κοινώς, ιδανικός καιρός για χουχούλιασμα….

Η συνταγή
500 γραμ. ζυμαρικά βίδες (ή άλλο κοντό ζυμαρικό)
300 γραμ. κοτόπουλο στήθος σε κομματάκια, ή έτοιμο βρασμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κονκασέ
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κύβο (ζωμο) κότας
1 κ.γ. μπούκοβο
λίγο φρέσκο θυμάρι ή λεμονοθύμαρο
αλάτι, πιπέρι
250 ml σως μπάρμπεκιου (bbq)
100 γραμ. τυρί cheddar
Σε μία πλατιά και ρηχή κατσαρόλα σωτάρουμε το μπέικον, χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία (λάδι ή βούτυρο). Στη συνέχεια, αν χρησιμοποιούμε ωμό κοτόπουλο, ρίχνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου να σωταριστούν καλά από όλες τις πλευρές. Διαφορετικά βάζουμε κατευθείαν το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Αν χρησιμοποιούμε έτοιμο μαγειρεμένο κοτόπουλο, το ρίχνουμε σε αυτό το στάδιο, μαζί με το κονκασέ, την κρέμα γάλακτος, τον κύβο, το μπούκοβο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ρίχνουμε νερό, τόσο όσο να καλύψει τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να βράσουν τα ζυμαρικά. Αν δούμε ότι τελειώνουν τα υγρά και δεν έχουν μαγειρευτεί οι βίδες ακόμα, ρίχνουμε επιπλέον νερό. Μόλις μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τη σως bbq και το cheddar, ανακατεύουμε καλά, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως με λίγο επιπλέον cheddar και θυμάρι.
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από εδώ.

You Might Also Like

22 Comments

  • Reply Χρυσαυγή 27 Νοεμβρίου 2014 at 08:18

    Εντάξει, αυτό το φαγητό δεν είναι να τολμίσω να το φτιάξω γιατί δεν θα μπορέσω να αντισταθώ καθόλου και θα το φάω όλο μόνη μου.
    Εχει ένα σωρό αγαπημένα υλικά και όλα με θερμίδες πάνω τους.
    Αλλά δε βαριέσαι? Το πολύ πολύ να ντυθώ εγώ Άγιος Βασίλης φέτος, μιας και μόνο αυτό το παντελόνι θα μου μπαίνει!! χοχοχο
    Τέλεια συνταγή! Φαντάζομαι πόσο θα την χαρήκατε!!!

    • Reply Χρύσα 27 Νοεμβρίου 2014 at 22:04

      Καλά, φτιάξτο εσύ, και έρχομαι για βοήθεια! Για να μη νιώθεις και άσχημα για το παντελόνι του Άγιου, γιατί κι εγώ τέτοιο θα φοράω!

  • Reply Ελπίδα 27 Νοεμβρίου 2014 at 09:53

    Ζυμαρικα!!! Τα αγαπημένα όλων μας!!! Αγαπημένα!! καλημερα Χρυσα μου!! Θα τη δοκιμασουμε!! πολλα φιλια

    • Reply Χρύσα 27 Νοεμβρίου 2014 at 22:04

      Είσαι μακαρονού εσύ, το ξέρω! Είναι ωραία για να "κρύψεις" και κοτόπουλο μέσα!

  • Reply AgapameAnDolmas 27 Νοεμβρίου 2014 at 10:54

    αααααααααα να ερθω να με φιλέψεις;;;; τελειο!!!! και πρωτοτυπο!!! μακαρονια γιαμ κοτοπουλο γιαμ bbq σως γιαμ ε λογικο ολα αυτα μαζι να ειναι το απολυτο φαι!!!!

    • Reply Χρύσα 27 Νοεμβρίου 2014 at 22:05

      Να έρθεις όποτε θες, αφορμή ψάχνω να την ξαναφτιάξω!

  • Reply Silena 27 Νοεμβρίου 2014 at 12:10

    Αγαπημένα ζυμαρικά και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά θα δίνουν μια τέλεια μακαρονάδα!!!!! Απολαυστικότατη!!!
    Φιλιά!

    • Reply Χρύσα 27 Νοεμβρίου 2014 at 22:06

      Την έδωσαν, όντως, ήταν πολύ διαφορετική και απολαυστική!

  • Reply ΕΛΕΝΑ 27 Νοεμβρίου 2014 at 12:49

    Με τόσα νόστιμα υλικά??
    Κι εγώ…. κι εγώ θέλω να το δοκιμάσω!!!
    Απίστευτο φαγάκι!
    Φιλιά, καλό μεσημέρι!!

    • Reply Χρύσα 27 Νοεμβρίου 2014 at 22:06

      Κι εσύ, κι εσύ! Ευτυχώς βγάζει πολλές μερίδες!

  • Reply Kitchen Stories 27 Νοεμβρίου 2014 at 16:50

    Σίγουρα τα ζυμαρικά που βράζουν μέσα σε κάποια σάλτσα γίνονται πάντα τα νοστιμότερα… μια από βίδες για μένα πλιιιιζ! 🙂

    Z.

    • Reply Χρύσα 27 Νοεμβρίου 2014 at 22:07

      Αλήθεια είναι αυτό! Νοστιμότερα, και με λιγότερο πλύσιμο μετά! Μετράει κι αυτό, έτσι δεν είναι;;;
      Βάζω μια περιποιημένη μερίδα και σε περιμένω!

  • Reply kikitchen and the chef 28 Νοεμβρίου 2014 at 09:12

    φαινεται τοσο μα τοσο λαχταριστο πιατο,με χρωματα και αρωματα!!!!
    Μπραβο χρυσα άξια!!!!!!
    τα λεμε….!!!!!!!!!!!!! 😛

  • Reply - spoonstories- 28 Νοεμβρίου 2014 at 11:07

    Δεν χρειάζεται να πω πόσο μας έχεις ξελιγώσει ε? Η BBQ ειδικά είναι από τις καλύτερες σάλτσες για αυτή τη δουλειά! Φιλούρες

  • Reply evi@thehealthycook 28 Νοεμβρίου 2014 at 18:23

    υπέροχος συνδυασμός!!
    πόσο δίκιο έχεις για τα ζυμαρικά! πράγματι μας δίνουν πολύ ελευθερία να παίξουμε με διάφορα υλικά.

  • Reply Tante Kiki 28 Νοεμβρίου 2014 at 20:01

    Φοβερό φαγάκι κι αυτή η bbq σάλτσα με ξετρελλαίνει Χρύσα μου!! Έχεις δίκιο είναι ό,τι καλύτερο για χειμωνιάτικες μαζώξεις!!!

  • Reply Ερμιόνη 30 Νοεμβρίου 2014 at 14:04

    Αυτές τις one-pot μακαρονάδες τις έχω λατρέψει. Μου έχουν λύσει τα χέρια άπειρες φορές που προβληματίζομαι σχετικά με το τι να μαγειρέψω. Και τις τρώνε όλοι τόσο μα τόσο ευχάριστα!
    Εδώ έχεις bonus τον ωραίο συνδυασμό υλικών!
    Πιάτο εξαιρετικά πλούσιο σε γεύση και σούπερ χορταστικό!
    Φιλιά

  • Reply Dimitra 30 Νοεμβρίου 2014 at 20:35

    Γιάμι γιάμι!!!! Είμαι και εγώ μακαρονού και ειδικά οι βίδες είναι ιδιαίτερα τσαχπίνες και τις προτιμώ:)
    Η ιδέα-λύση με το κοτόπουλο που έχουμε ηδη βρασμένο και με ενα μόνο σκεύος, με σώνει, με λυτρώνει βρε αδελφέ!!! Τζακ ποτ στην ταλαίπωρη εργάζομενη μάνα:))))

  • Reply Ariadni St. 30 Νοεμβρίου 2014 at 21:27

    Λαχταριστό , απολαυστικό γευστικός οργασμός!

  • Reply thegreenmixer.com 1 Δεκεμβρίου 2014 at 20:45

    μιαμ μιαμ, τρελαίνομαι για ζυμαρικά αν και πρέπει να ομολογήσω ότι βίδες πολύ σπάνια αγοράζω, δεν ξέρω γιατί. Πολύ μου αρέσει η προσθήκη bbq sauce και chedar (φανταζόμαι και ελπίζω να εννοείς αυτό με την έντονη γευση)

    • Reply Χρύσα 1 Δεκεμβρίου 2014 at 20:47

      Αυτό εννοώ… 😉

  • Reply Beauty Follower 2 Δεκεμβρίου 2014 at 21:01

    Πολυ ευχαρίστως θα εκλεβα μια πιρουνιά 😉

  • Leave a Reply