Καμιά φορά θέλεις απλά να φας κάτι γρήγορο, αλλά γευστικό. Καμιά φορά πάλι, θέλεις να φας κάτι ελαφρύ, αλλά γευστικό. Πολλές φορές όμως θέλεις να φας κάτι και γρήγορο, και ελαφρύ, και φυσικά γευστικό. Να είναι της κατηγορίας “Ψητό κρέας με σαλάτα”, αλλά σε καμία περίπτωση τόσο ξενέρωτο… Θέλεις πάντα να έχει και λίγο λιωμένο τυράκι μέσα, έτσι για τη γεύση… Και σκέφτεσαι…
Γρήγορο: γυρνάω από τη δουλειά, θέλω να έχω φάει μέσα στην επόμενη ώρα.
Ελαφρύ: κοτόπουλο, και μάλιστα φιλέτο από στήθος κοτόπουλου.
Γευστικό: κι εδώ έρχεται η καλή σου η νεράιδα, αυτή που θα λιώσει λίγη μοτσαρέλλα, θα σωτάρει ελαφρά μερικά ντοματίνια με ελάχιστο λαδάκι, σκορδάκι και πολλά μυρωδικά, και αμέσως αμέσως, αυτό που κάποτε έμοιαζε με ένα ξενέρωτο φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, θα μεταμορφωθεί σε ένα λόγο για να φύγεις από τη δουλειά σου ίσως και λίίίγα λεπτά νωρίτερα (σσσ, αυτό δεν σας το είπα εγώ, ξηγημένοι, ε?).
Χωρίς πλάκα τώρα, είναι από τα πιο εύκολα και νόστιμα πιάτα που μπορεί να ετοιμάσει κανείς μετά από μια μέρα στη δουλειά. Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο στο γκριλ του φούρνου, ετοιμάζονται τα ντοματίνια στο τηγάνι. Και δεν θέλουν ούτε 5 λεπτά πριν να μαλακώσουν και πλημμυρίσουν την κουζίνα με υπέροχα μεσογειακά αρώματα. Επιπλέον, είναι μια από αυτές τις συνταγές που σκοπό έχει να σας δώσει μόνο μια γενική ιδέα, εσείς μπορείτε (ενθαρρύνεστε θα έλεγα) να χρησιμοποιήσετε όποια μυρωδικά, και σε όποιες ποσότητες θέλετε, να πειραματιστείτε με άλλα τυριά, ή να τα παραλείψετε τελείως, αν είστε τόσο εγκρατείς (ούτε αυτό το τελευταίο το ακούσατε από μένα, έχουμε φτιάξει κι ένα όνομα…)
Στα άλλα νέα της ημέρας, αυτό το κρύωμα που δε λέει να περάσει, με έχει τσακίσει… Θέλει ξεκούραση λέει… Χαχαχαχαχαχα, γελάσατε κι εσείς, ε?… Όποιος δώσει γιατροσόφι για συνάχι που να πιάνει, κερδίζει βαζάκι από τη νοστιμιά που σας ετοίμασα για την επόμενη εβδομάδα….
Η συνταγή
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλλα
20-25 ντοματίνια (ανάλογα με το
μέγεθος)
μέγεθος)
ελαιόλαδο (λίγο για το κοτόπουλο
και λίγο για τα ντοματίνια)
και λίγο για τα ντοματίνια)
μυρωδικά της αρεσκείας μας (εγώ
χρησιμοποιώ ένα μείγμα μεσογειακών μυρωδικών, μπορείτε να βάλετε ρίγανη,
θυμάρι, βασιλικό, ματζουράνα, σε όποιο συνδυασμό σας αρέσει)
χρησιμοποιώ ένα μείγμα μεσογειακών μυρωδικών, μπορείτε να βάλετε ρίγανη,
θυμάρι, βασιλικό, ματζουράνα, σε όποιο συνδυασμό σας αρέσει)
μία σκελίδα σκόρδο (ή και σκόρδο
σε σκόνη αν θέλουμε)
σε σκόνη αν θέλουμε)
αλάτι, πιπέρι
Αλείφουμε με λάδι τα φιλέτα του κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε, και τα αρωματίζουμε με τα μυρωδικά που διαλέξαμε.
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, στην πιο δυνατή θερμοκρασία. Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά, γυρνώντας τα στο ενδιάμεσο, μέχρι να ψηθούν τελείως (ανάλογα με το φούρνο μας, ο χρόνος μπορεί να διαφέρει).
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, στην πιο δυνατή θερμοκρασία. Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά, γυρνώντας τα στο ενδιάμεσο, μέχρι να ψηθούν τελείως (ανάλογα με το φούρνο μας, ο χρόνος μπορεί να διαφέρει).
Στο μεταξύ, σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα ντοματίνια, τα οποία έχουμε κόψει στη μέση, το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα ίδια μυρωδικά που χρησιμοποιήσαμε για το κοτόπουλο. Τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά από τη μία μεριά, ανακατεύοντας συχνά, και στη συνέχεια τα γυρίζουμε από την άλλη, για 2 λεπτάκια ακόμα, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Καπακώνουμε το τηγάνι μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Μόλις δούμε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, σκεπάζουμε τα φιλέτα με τη μοτσαρέλλα, την οποία έχουμε κόψει σε χοντρές φέτες. Αν θέλουμε μπορούμε και να κόψουμε στη μέση, κατά μήκος τα φιλέτα και να τα γεμίσουμε με επιπλέον μοτσαρέλλα. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο, τον οποίο σβήνουμε, και αφήνουμε μέσα το κοτόπουλο για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Καπακώνουμε το τηγάνι μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Μόλις δούμε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, σκεπάζουμε τα φιλέτα με τη μοτσαρέλλα, την οποία έχουμε κόψει σε χοντρές φέτες. Αν θέλουμε μπορούμε και να κόψουμε στη μέση, κατά μήκος τα φιλέτα και να τα γεμίσουμε με επιπλέον μοτσαρέλλα. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο, τον οποίο σβήνουμε, και αφήνουμε μέσα το κοτόπουλο για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε το κάθε φιλέτο με μια γενναία ποσότητα από τα ντοματίνια!
24 Comments
Εξαιρετικό πιάτο!! Κι επειδή εγω δεν είμαι της εγκράτειας (γνωστό αυτό) δεν θα παραλείψω ούτε τη μοτσαρέλα ούτε και την μπύρα φυσικά που δεν νοείται να μην πιω με αυτό το φαγητό!
Η πρώτη σου φωτογραφία είναι καταπληκτική! Θα πας ψηλά εσύ κυρία μου!
Περαστικούλια σου εύχομαι και καλό ΣΚ! <3
Ευχαριστώ πολύ!!!!!! Μπορείτε να περάσετε για την πληρωμή σας αύριο… Χι!
Τόσα πολλά καλά λόγια…
Και φυσικά χαίρομαι τόσο όταν υπάρχουν κι άλλοι που δεν είναι της εγκράτειας…
Πολύ ωραία ιδέα η μοτσαρέλα!
Και το στηθος ειναι το αγαπημένου κομμάτι σε αντίθεση με το μπούτι.
Καλημερα 🙂
Η λιωμένη μοτσαρελλα τα κανει όλα καλύτερα! Trust me!
Φιλιά!
Καταρχήν, περαστικά! Η πρότασή σου φαίνεται γευστικότατη!!! Αλλά μάλλον στην περίπτωσή μου θα αντικαθιστούσα την μοτσαρέλα με κανένα πιο δυνατό τυρί:))
Πάντως ντομάτα +μυρωδικά = απόλαυση παραδεισένια. Την καλημέρα μου
Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα! Χαίρομαι που ήδη βρήκες τη δική σου εναλλακτική!
Φιλακια!
Γεια σου χρυσα με τα ωραια σου!!!!!!
Τελειο φαινεται,εγκρατης δεν είμαι…ευτυχως ειναι ελαφρυ!!!!φιλια και περαστικα!!!!
Γεια σου Κική που δεν είσαι εγκρατής… κι εσύ!
Ευχαριστώ!
Υπέροχο! Με ωραίο χρώμα και το τυράκι να λιώνει επικίνδυνα προκλητικά! Εύγε!!!
Φιλιά πολλά!
Επικίνδυνα προκλητικά…. τι ωραία που το θέτεις…
Ευχαριστώ πολύ! Φιλιά!
Τέλειος συνδυασμός χρωμάτων!!!
Τρελλαίνομαι για ψητά ντοματίνια, κοτόπουλο, μοτσαρέλα και μυρωδικά!!!
Ορμάωωωωωωωωωωω
Όρμα Πέπη! Θα σου αρέσει, αλήθεια!
Πολύ ωραίο πιάτο και πολύ ωραία παρουσιασμένο! Το λαχτάρισα το άτιμο!!
Ευχαριστώ Λίλια! Δοκίμασε το!
πωπω ειμαι και νηστική… τα σαλια μου τρεχουν!!
Ε, μα κι εσύ, νηστικη δεν χαζεύεις τέτοιες σελίδες….
Σούπερ!
Κατάφερες να μετατρέψεις το συνήθως στεγνό κρέας του κοτόπουλου, σε σκέτη λιχουδιά!
Φιλάκια!
Ευχαριστώ Ελενάκι! Όντως το συγκεκριμένο κομματι θέλει κάτι για να το ανεβάσει!
Συνάχι μέσα στο καλοκαίρι??
Μήπως είναι αλλεργικό? Αντε περαστικά σου…
Αμα κάνεις τέτοια φαγητά θα γίνεις καλά 🙂
Ωραία και τα ντοματίνια και η μοτσαρέλα.
Τι ωραία χρώματα!
Φιλιά
Όχι, δεν είναι αλλεργικό, είναι κρυωμα από απροσεξία…
Χαίρομαι που σου άρεσε Μάρλον!
Φιλιά!
Ποιο "συνήθως στεγνό κρέας" και φύκια κατσαρά… για να μαγειρέψεις το στήθος κοτόπουλου και να γίνει γκουρμέ πιάτο θέλει μυαλό, καλή μαγείρισσα και ιδού το αποτέλεσμα!
Εύγε μικρό μου!
Ζ.
Εντάξει, θέλει προσοχή στο ψήσιμο, και πολλές δοκιμές και προσπάθειες για να το πετύχεις… Τα υπόλοιπα θέλουν και λίγη φαντασία, ε;
Ευχαριστώ Ζαμπία μου!
Μα είναι υπέροχο Χρύσα μου!!! Καλομαγειρεμένο, καθόλου στεγνό και πολύ νόστιμο και ελαφρύ!!! Περαστικά σου!!!
Ξεκίνα βιταμίνες κοπελιά! Δεν νομίζω ότι έχεις χρόνο για πολλή ξεκούραση.
Το φαγητό σου είναι από αυτά που μου αρέσουν πολύ. Όντως εύκολο, ελαφρύ και γευστικό, κομμένο και ραμμένο στα γούστα μου.
Η μοτσαρέλα με τα ντοματίνια δένουν φανταστικά και δίνουν έναν αέρα "πίτσας" στο κοτόπουλο.
Μου αρέσει πολύ και το πιάτο μέσα στο οποίο το σέρβιρες!
Φιλιά