Καλό μήνα!
Ο Σεπτέμβρης είναι όμορφος μήνας. Από τους πιο όμορφους. Ο καιρός κρατάει ακόμα και μας επιτρέπει μικρά διαλείμματα μακριά από την πόλη, στη θάλασσα που είναι τώρα στα καλύτερά της, ή για κάποιους (όχι για μένα) και στο βουνό που αρχίζει και φοράει τα φθινοπωρινά του. Τα χρώματα του ήλιου είναι τώρα πιο γλυκά, όχι τόσο έντονα όσο τους προηγούμενους μήνες, αλλά όχι και μουντά, όπως αυτά που θα έρθουν τους επόμενους. Με λίγα λόγια, ο Σεπτέμβρης μου αρέσει γιατί είναι καλοκαίρι και δεν είναι, ταυτόχρονα. Είναι και μήνας ανανέωσης, επανεκκίνησης, μήνας για να υλοποιήσουμε όποιες αποφάσεις πήραμε χαλαροί στην ξαπλώστρα κάτω από τον ήλιο, ή κολυμπώντας μόνοι στα βαθιά. Ε, και εδώ και δύο χρόνια που μέσα στο μήνα αυτό έχει γενέθλια και το παιδάκι μου, είναι ξεχωριστός μήνας αυτός για μένα.
Και τώρα που διαβάσατε όλα αυτά τα ρομαντικά και αναρωτιέστε αν έχει μπει χάκερ στον υπολογιστή μου, ας επανέλθουμε. Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που θα φάμε τα τελευταία παγωτά του καλοκαιριού, γι’ αυτό μην τα λυπάστε καθόλου…
Φάτε τα!
Φάτε τα!
Εγώ να σας πω την αλήθεια, τον κάδο της παγωτομηχανής τον έχω ακόμα ετοιμοπόλεμο στον καταψύκτη. Ούτε καν αυτό το χαζοκρύωμα που με έπιασε στα καλά καθούμενα δεν θα με κάνει να το βάλω κάτω. Αλλά ακόμα κι αν αυτό ήταν το τελευταίο παγωτό που έφτιαξα για φέτος το καλοκαίρι, χαλάλι του…
Αν είστε φαν της καραμέλας, αυτό είναι το παγωτό σας. Πιο καραμέλα δεν γίνεται. Η αρχική συνταγή μου φάνηκε καλή ως ιδέα, αλλά λίγο το μισό κουτάκι καραμέλα που μου είχε περισσέψει από μια άλλη φορά που έφτιαξα τα
παγωτίνια, λίγο ένα κουτί με εκπληκτικές κερκυραϊκές μάντολες που μου είχε φέρει η γλυκιά κοπέλα του αδερφού μου, με οδήγησαν τελικά στο αποτέλεσμα που βλέπετε σήμερα. Ένα υπέροχα βελούδινο παγωτό, με τόσο πλούσια γεύση, που θα τη θυμάμαι όλο το χειμώνα (βρε μήπως να μην τη βγάλω την παγωτομηχανή από τον καταψύκτη…).
παγωτίνια, λίγο ένα κουτί με εκπληκτικές κερκυραϊκές μάντολες που μου είχε φέρει η γλυκιά κοπέλα του αδερφού μου, με οδήγησαν τελικά στο αποτέλεσμα που βλέπετε σήμερα. Ένα υπέροχα βελούδινο παγωτό, με τόσο πλούσια γεύση, που θα τη θυμάμαι όλο το χειμώνα (βρε μήπως να μην τη βγάλω την παγωτομηχανή από τον καταψύκτη…).
Και επειδή σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, των 40 παρθένων, γιορτάζει και η μανούλα μου, το παγωτό αυτό, είναι το κέρασμά μου! Χρόνια Πολλά μανούλα μου, να σε χαιρόμαστε!
Α, και για να επανέλθω λίγο σε αυτά που έλεγα στην πρώτη παράγραφο, μια συμβουλή: μην παίρνετε ποτέ αποφάσεις στην ξαπλώστρα κάτω από τον ήλιο, όταν ο ήλιος είναι ντάλα, δεν θα σας βγουν ποτέ σε καλό! Ξανασκεφτείτε το λίγο υπό σκιάν…
Η συνταγή
500 ml γάλα πλήρες
250 ml κρέμα γάλακτος
1 ½ κουτάκι ζαχαρούχο
γάλα (για την καραμέλα)
γάλα (για την καραμέλα)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία κάψουλα βανιλίνης
100
γραμ. καραμελωμένα αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής
μας
γραμ. καραμελωμένα αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής
μας
Από την προηγουμένη βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για να γίνει καραμέλα, όπως έχουμε ξαναπεί εδώ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και την κρέμα γάλακτος, και στη συνέχεια ρίχνουμε το ένα κουτάκι με την καραμέλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε και τη βανίλια, ανακατεύουμε, και αφήνουμε το υγρό μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο. Όταν κρυώσει τελείως, το μεταφέρουμε στην
παγωτομηχανή και το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της. Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμο το παγωτό, ρίχνουμε ψιλοκομμένους τους ξηρούς καρπούς και το σταματάμε. Μεταφέρουμε το παγωτό σε σκεύος κατάλληλο για την κατάψυξη και ρίχνουμε από πάνω κουταλιές-κουταλιές την υπόλοιπη καραμέλα. Κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη.
παγωτομηχανή και το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της. Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμο το παγωτό, ρίχνουμε ψιλοκομμένους τους ξηρούς καρπούς και το σταματάμε. Μεταφέρουμε το παγωτό σε σκεύος κατάλληλο για την κατάψυξη και ρίχνουμε από πάνω κουταλιές-κουταλιές την υπόλοιπη καραμέλα. Κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη.
25 Comments
Καλημέρα και καλό μήνα!!!!
Τα παγωτά ποτέ δεν σταματούν. Αυτή είναι η γνώμη μου!
Ειδικά αν είναι τόσο κολασμένα όσο το δικό σου σήμερα, δεν βρήσκω κανέναν λόγο γιατί να μην το φάω το καταχείμωνο δίπλα στο τζάκι!
Γέλασα πολύ με τις αποφάσεις κάτω από τον ήλιο και υπό σκιάν.
Εντάξει λοιπόν, θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου!!! χαχαχαχαχα
Φιλιά πολλά!
Καλά, εσύ άμα θες φάτο και παρέα με τον Αη Βασίλη! Θα το εκτιμησει και θα σου φέρει και καλυτερο δώρο… 😉
Η συμβουλή είναι δοκιμασμένη πολλές φορές και αντέχει στο χρονο, πιστεψε με!!!
Φιλάκια!
Να μην την βγάλεις καθόλου από την κατάψυξη!!! Εγώ στην θέση σου, με τέτοιες παγωτοδημιουργίες, αυτό θα έκανα!!! Εξάλλου ποιος είπε πως το παγωτό είναι μόνο για τους ζεστούς μήνες;; (Μάλλον κάποιος που είτε είναι ξινός σαν άνθρωπος είτε δεν έχει δοκιμάσει ποτέ ωραίο παγωτό!)
Περαστικά σου κιόλας και φυσικά να χαίρεσαι την μαμά σου 🙂
Πολλές καλημέρες!
Μάλλον είμαι επηρεασμένη από το κρυωμα τελικά… Μάλλον μόλις γίνω καλά θα φτιάξω κανένα παγωτακι ακόμα, να στανιαρω…!
Ευχαριστώ για τις ευχές Δήμητρα!
Τα φιλιά μου!
Αχ, τι νοστιμιά είναι αυτή! Εγώ που τσακίζω τα παγωτά και όλο το χειμώνα πρέπει να το φτιάξω οπωσδήποτε!
Χρόνια πολλά στη μαμά σου και περαστικά σε σένα! Και καλό μήνα!!!
Ευχαριστώ πολύ Αναστασία! Να το φτιάξεις, να μου πεις και τη γνώμη σου!
Φιλιά και καλό μήνα!
Ωραιο το παγωτο,ωραιες οι φωτο ,ωραια ολα σου αλλα αυτο που μ αρεσε πιο πολυ ειναι η συμβουλησου "μην παίρνετε ποτέ αποφάσεις στην ξαπλώστρα κάτω από τον ήλιο, όταν ο ήλιος είναι ντάλα, δεν θα σας βγουν ποτέ σε καλό! Ξανασκεφτείτε το λίγο υπό σκιάν…",το κραταω!!!!!!
Κράτα το, κράτα το Κική, είναι σιγουρακι!
Φιλιά!
Παγωτό: μια ξένοιαστη, πεντανόστιμη, καλοκαιρινή -κι όχι μόνο- λιχουδιά!
Άμα είναι και καραμελένια ακόμα καλύτερα!
Φιλάκια στη μανούλα κι ευχαριστώ για το κέρασμα!
Ζ.
Ε, εσύ έβαλες και τον υποτιτλο!
Θα τα δώσω, ελπίζω να σου αρέσει!
Φιλάκια πολλά Ζ.!!!
Και μόνο που είπες την μαγική λέξη "καραμέλα", το λάτρεψα!!
Καλή βδομάδα, καλό μήνα Χρύσα μου!
Φιλιά!
Μαγική, ε? Ναι, δεν έχεις και πολύ άδικο Έλενα!
Φιλακια!
και παγωτό και καραμέλα… Φοβερος συνδυασμός!!! Καλυτερα να αφήσεις τηνπαγωτομηχανη στην ωραια της καταψυξη!! Και χρονια πολλα στη μαμά σου με το ομορφο ονομα!! πολλα φιλια Χρυσα μου
Α, είστε πολλές τελικά που έχετε την ίδια γνώμη! Ε, να την αφήσω τότε, αν και, αν συνεχίσω, δεν τα βλέπω τα κιλά του καλοκαιριού να φεύγουν….
Ευχαριστούμε πολύ Ελπίδα!
Καλό μήνα, Χρύσα!!
Τα παγωτά είναι παντός καιρού!!
Βουρ λοιπόν σε παγωμένες καραμελένιες λιχουδιές!!!
Ωραία παρουσίαση!!
Χρόνια πολλά στη μαμά!
Φιλιά!
Εντάξει, το κατάλαβα πια, παγωτό ολο το χειμωνα!
Σου αρεσε η παρουσίαση, ε? Χαίρομαι πολύ!
Ευχαριστούμε και για τις ευχές!
Φιλια!
Καλοφάγωτο και καλό μήνα 🙂
http://beautyfollower.blogspot.gr
Καλοφαγωθηκε, να είσαι σίγουρη!
Φιλιά!
Καλό μήνα, όπως προείπε και η Peps τα παγωτά είναι για όλο το χρόνο!
Και αυτό με την καραμέλα και τους ξηρούς καρπούς είναι ιδανικό και για το χειμώνα.
Να χαίρεσαι τη μανούλα σου.
Φιλιά
Κι άλλη μια blogger που ψηφίζει παγωτό ολο το χρονο λοιπόν! Έκλεισε η ψηφοφορία πανηγυρικά!
Ευχαριστώ πολύ Μίνα!
Καλό βράδυ!
Καλοφάγωτο, αν και δεν νομιζω να εμεινε τίποτα αχχαχαχα
Καλό μας μήνα με υγεία και αγάπη!
Καλό ξημερωμα, φιλια!
Τίποτα δεν έμεινε Αριάδνη, όπως το λες!
Καλό σου μήνα!
Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο Χρύσα μου! Πολύ λαχταριστό το παγωτό σου. Να χαίρεσαι τη μανούλα σου, να είναι πάντα καλά!
Πολύ μου άρεσε η συμβουλή σου, χιχιχι!
Φιλάκια
Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!
Είπαμε, η συμβουλή είναι εγγυημένη!
Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο Χρύσα μου… έστω και καθυστερημένα!
Να χαίρεσαι τη μανούλα σου… και του χρόνου με υγεία!
Αχ αυτό το υπέροχο παγωτό σου… είναι τέλειο!!