Ζυμαρικά, Κυρίως Πιάτα, Συνταγές

Ζυμαρικά βίδες με πέστο μαϊντανού

8 Μαΐου 2014
Η οργάνωση κι εγώ είμαστε σχετικά καλές φίλες. Όπως και με όλες
τις φιλίες βέβαια, περνάμε κι εμείς τις φάσεις μας.

 

 Άλλοτε τα πάμε πολύ
καλά, και η ζωή μας κυλάει φυσιολογικά, με εμένα να τακτοποιώ τα πάντα, όλα να
βρίσκονται στη θέση τους, αρχεία σε φακέλους, ρούχα σε συρτάρια, χαρτιά σε
ντοσιέ κ.ο.κ. Μερικές φορές βέβαια η σχέση μας είναι τόσο πολύ στενή, που μπορεί
να τρελάνει άνθρωπο. Μπορείτε να ρωτήσετε την κολλητή μου, με την οποία ένα
φεγγάρι δουλεύαμε μαζί, και με είχε μάθει τόσο καλά, που ήξερε ότι μπορούσα να
πάθω εγκεφαλικό απλά και μόνο βλέποντας σκόρπια χαρτιά ή έναν υπολογιστή χωρίς «φακελάκια,
φακελάκια, φακελάκια». Όταν βρίσκομαι στη φάση αυτή, μπορείτε να με φωνάξετε
και Μόνικα (από τα Φιλαράκια, για όποιον δεν κατάλαβε), μη φοβάστε, θα γυρίσω.

 

Άλλοτε πάλι, περνάμε τη φάση «σ’ αγαπάω, αλλά δεν έχω το
κουράγιο ή τη διάθεση να ασχοληθώ μαζί σου τώρα, τα λέμε κάποια άλλη φορά». Σε αυτή
τη φάση, το desktop γεμίσει σκόρπια αρχειάκια, τα χαρτιά απλά στοιβάζονται (ή έστω
κρύβονται χύμα σε ένα συρτάρι) και τα ρούχα…. αυτά κάνω απλά πως δεν τα βλέπω…..
Από τότε που γίναμε βέβαια τρεις στο σπίτι, η φάση αυτή έρχεται πιο συχνά και
κρατάει πιο πολύ. Μέχρι που έρχεται η μέρα που δε με αναγνωρίζω, παίρνω ύφος
αποφασιστικό, και εγώ και η καλή μου φίλη τα ξαναβρίσκουμε.

 

Θα μου πείτε, πού κολλάει αυτό με τη σημερινή συνταγή. Ε, το
ίδιο πράγμα παθαίνω και με τις συνταγές. Κομμένες σελίδες από περιοδικά εδώ,
χαρτάκια γραμμένα στα γρήγορα και όπως να’ ναι εκεί, ευτυχώς που υπάρχει και το
pinterest, και βάζω μια
τάξη σε όσες βρίσκω στο διαδίκτυο. Έτσι και με αυτή τη συνταγή. Βρίσκεται γραμμένη
σε ένα κίτρινο χαρτάκι και κολλημένη στο ψυγείο με ένα μαγνητάκι τόσο καιρό τώρα,
μπορεί και κανα-δυο χρόνια…. Τόσο που ούτε καν θυμόμουν από πού είναι. Έψαξα όμως
και θυμήθηκα. Την είχα δει στην τηλεόραση (τότε που έβλεπα και άλλα πράγματα,
εκτός από παιδικά) και την είχα κρατήσει. Είναι από μία παλιά εκπομπή του Βαγγέλη
Δρίσκα, που μου είχε κάνει κλικ με την απλότητα των υλικών και της διαδικασίας
και ήθελα οπωσδήποτε να τη φτιάξω. Από τότε την έχω κάνει αρκετές φορές, με διάφορες
αυξομειώσεις και μικροαλλαγές στα υλικά, και νομίζω ότι πλέον βρήκα αυτή που
μου ταιριάζει περισσότερο.

 

Και επιτέλους πέταξα και το χαρτάκι!

Η συνταγή
Μισό ματσάκι μαϊντανό
100
γραμ. τυρί φέτα
Μισό κρεμμύδι
1 κ. γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ. γ. κάπαρη (την οποία έχουμε ξεπλύνει καλά)
4- 5 ελιές πράσινες χωρίς το κουκούτσι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι (λίγο και μετά από δοκιμή), πιπέρι
1 πακέτο ζυμαρικά τύπου βίδες (ή όποια άλλα θέλετε φυσικά)

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, και
πριν τα σουρώσουμε κρατάμε μία κούπα από το νερό που έβρασαν.

 

Για να φτιάξουμε το πέστο, βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και
τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία λεία κρέμα, προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο
περισσότερο λάδι ή αλάτι. Προσέχουμε μόνο να μη βάλουμε από την αρχή πολύ αλάτι
(εγώ δεν βάζω και καθόλου) γιατί και η φέτα και η κάπαρη είναι πολύ αλμυρές, ακόμη
κι αν τις έχουμε ξαρμυρίσει.

 

Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα,
και ρίχνουμε μέσα το πέστο. Αν μας φανούν πολύ «στεγνά», προσθέτουμε λίγο από
το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
Σερβίρουμε με λίγη τριμένη φέτα και απολαμβάνουμε!

 

You Might Also Like

21 Comments

  • Reply Kitchen Stories 8 Μαΐου 2014 at 10:22

    Το πιάτο σου λιτό κι απέριττο και ίσως το πιο γευστικό πέστο που βλέπω στα πέριξ!
    Με τα ζυμαρικά πηγαίνει τρελά, ταιριάζουν όμορφα!

    Z.

    • Reply Χρύσα 8 Μαΐου 2014 at 10:47

      Βρισκόμαστε σε περίοδο λιτής και απέριττης διατροφής, γι' αυτό και το πιάτο….. 😉
      Ευχαριστώ Ζαμπία μου, καλή σου μέρα!

  • Reply ΕΛΕΝΑ 8 Μαΐου 2014 at 12:55

    Απίστευτα λαχταριστό πιάτο!!!
    Ευχαρίστως θα δοκίμαζα μια …. γενναία μερίδα!!!!

    Αχ, έχω κουραστεί κι εγώ να στοιβάζω χαρτάκια με συνταγές (που ήδη έχω φτιάξει) δεξιά-αριστερά. Πότε θα χάσω καμία, δεν ξέρω.
    Επίσης πότε θα στρωθώ να τις γράψω έστω σε κάποιο word, πάλι δεν ξέρω.
    Τελικά η μέρα έχει πολύ λίγες ώρες χα χα χαα
    Φιλιά Χρύσα μου, καλό μεσημέρι!!

    • Reply Χρύσα 8 Μαΐου 2014 at 19:25

      Χαίρομαι που σου άρεσε Έλενα!
      Η μέρα έχει όντως λιγες μέρες, δεν πειράζει, κάποτε θα το καταφέρουμε!

    • Reply Χρύσα 8 Μαΐου 2014 at 19:26

      Η μέρα έχει λιγες ώρες εννοω φυσικά…

  • Reply peps 8 Μαΐου 2014 at 16:10

    Φανταστικό πέστο!!!!!!!!!
    Οι φωτογραφίες σου υπέροχες!!!!
    Πολύ ωραία ιδέα και για κρύο πιάτο σε μπουφέ!!!
    Το Σάββατο λοιπόν που περιμένω φίλους θα το φτιάξω…μπήκε στο μενού!!!
    Φιλιά!!

    • Reply Χρύσα 8 Μαΐου 2014 at 19:29

      Thank you Peps!!!
      Ναι, ναι, είναι ο,τι πρέπει για μπουφέ, έχει το καλό επίσης ότι τρώγεται και κρύο.
      Περιμένω εντυπώσεις!

    • Reply peps 10 Μαΐου 2014 at 09:17

      Το πέστο σου είναι τέλειο!!! Πολύ φίνα γεύση!!!
      Μέχρι να έρθει η παρέα θα την έχω φάει τη μακαρονοσαλάτα!!!

    • Reply Χρύσα 10 Μαΐου 2014 at 12:05

      Α! Το έκανες! Τέλεια, χαίρομαι που σου άρεσε!
      Άσε καλέ λίγο και για τους άλλους!

    • Reply peps 11 Μαΐου 2014 at 13:08

      Άφησα και είχε μεγάλη επιτυχία!!!!
      Έβαλα φωτό με το λινκ σου στο fb!
      Φιλιά!

    • Reply Χρύσα 11 Μαΐου 2014 at 21:21

      Το είδα και σ' ευχαριστώ πολύ Πέπη μου! Φιλία πολλά!

  • Reply Χρυσαυγή 8 Μαΐου 2014 at 20:23

    Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!
    Εξαιρετική δουλειά!
    Η φωτογραφίες σου σκίζουν. Τα πας όλο και καλύτερα χρόνο με τον χρόνο.
    Η δε τελευταία είναι για να της ορμίξεις μέσα στην οθόνη!

    Εύγε Χρύσα μου !!!

    • Reply Χρύσα 8 Μαΐου 2014 at 20:55

      Αααα, με κάνεις να παω πιο χαρούμενη για ύπνο απόψε….. 🙂
      Ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή μου!

  • Reply Ερμιόνη 8 Μαΐου 2014 at 22:16

    Control freak και εγώ Χρύσα μου και δυστυχώς παραμένω παρά τα 2 κορίτσια που καθημερινά βομβαρδίζουν το σπίτι με τη βοήθεια του μπαμπά!
    Είναι νομίζω ευχή και κατάρα το να είναι κάποιος τόσο οργανωτικός… τουλάχιστον εγώ έτσι το βιώνω!
    Οι βίδες σου μου αρέσουν, ακριβώς γιατί είναι απλές, αλλά γεμάτες αρώματα και με εμφάνιση που απλά ενθουσιάζει!
    Φιλιά πολλά!

    • Reply Χρύσα 9 Μαΐου 2014 at 10:47

      Monicas όλου του κόσμου ενωθείτε!
      Ναι, ναι, έτσι είναι, όπως το λες Ερμιόνη. Τι να κάνουμε, θέλει υπομονή (για τους άλλους)….
      Ευχαριστώ πολύ!
      Φιλάκια!

  • Reply mia maria 9 Μαΐου 2014 at 07:34

    Υπέροχο πιάτο! Και τόσο όμορφα παρουσιασμένο, σαν να μυρίζω όλα τα αρώματα!

    • Reply Χρύσα 9 Μαΐου 2014 at 10:48

      Ευχαριστώ Μαράκι, είναι νομίζω από τα πιο αρωματικά πέστο που έχω δοκιμάσει

  • Reply - spoonstories- 10 Μαΐου 2014 at 18:39

    Χρύσα μου πολύ νόστιμο πιάτο! Το βλέπω και το ονειρεύομαι….κερνάς?

    • Reply Χρύσα 11 Μαΐου 2014 at 21:22

      Πάντα κερνάω Λιλια! Κοπιαστε!

  • Reply Eleanna Giannopoulou 10 Μαΐου 2014 at 22:46

    Λατρεύω τις βίδες! (τα ζυμαρικά προφανώς) Υπέροχο πιάτο! Μ'αρέσει πολύ η ιδέα για πέστο μαϊντανού. Λαχταριστό πιάτο! Φιλάκια!

    • Reply Χρύσα 11 Μαΐου 2014 at 21:24

      Χαίρομαι που σου άρεσε Ελεαννα μου! Καλή σου νύχτα και καλή εβδομάδα!

    Leave a Reply