Μεγάλη γιορτή χθες. Κωνσταντίνου και Ελένης. Μη μου πείτε ότι
δεν έχετε κανέναν, δεν θα σας πιστέψω! Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιόρταζαν
λοιπόν, και πρώτα από όλους στον καλό μου!
δεν έχετε κανέναν, δεν θα σας πιστέψω! Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιόρταζαν
λοιπόν, και πρώτα από όλους στον καλό μου!
Το «κακό» με το να είσαι food blogger, έστω και καινούργια, έστω κι αν δεν σε παρακολουθούν και
τόόόσοι πολλοί, είναι ότι όσοι σε παρακολουθούν και κυρίως αυτοί που σε γνωρίζουν
προσωπικά, έχουν απαιτήσεις από σένα! Και είναι δυνατόν να τους απογοητεύσεις;;;
Όχι φυσικά! Έτσι λοιπόν, όταν έρχεται η ώρα, π.χ. ο καλός σου να κεράσει τους συναδέλφους
του στη δουλειά, ε, δεν μπορεί, κάτι πρέπει να φτιάξεις. Και να είναι και καλό.
τόόόσοι πολλοί, είναι ότι όσοι σε παρακολουθούν και κυρίως αυτοί που σε γνωρίζουν
προσωπικά, έχουν απαιτήσεις από σένα! Και είναι δυνατόν να τους απογοητεύσεις;;;
Όχι φυσικά! Έτσι λοιπόν, όταν έρχεται η ώρα, π.χ. ο καλός σου να κεράσει τους συναδέλφους
του στη δουλειά, ε, δεν μπορεί, κάτι πρέπει να φτιάξεις. Και να είναι και καλό.
Μου αρέσουν πολύ τα μικρά, γλυκά κεράσματα. Είτε είναι μικρά
σοκολατάκια, είτε είναι διάφορα τυλιχτά που είθισται να μοιράζουμε σε συμμαθητές
ή συναδέλφους. Μικρές, γλυκές, σοκολατένιες συνήθως μπουκίτσες, που σου γλυκαίνουν
τη μέρα, και σου προσφέρουν μια μικρή, ευχάριστη έκπληξη σε ένα γεμάτο δουλειά
οχτάωρο. Δε σνομπάρω τα έτοιμα, όταν προέρχονται από ένα καλό (καλό, όχι ακριβό,
έχει διαφορά) ζαχαροπλαστείο, αλλά, όπως και να το κάνουμε, το χειροποίητο είναι
αλλιώς. Και εκείνος που σου εύχεται και το απολαμβάνει, το χαίρεται αλλιώς.
σοκολατάκια, είτε είναι διάφορα τυλιχτά που είθισται να μοιράζουμε σε συμμαθητές
ή συναδέλφους. Μικρές, γλυκές, σοκολατένιες συνήθως μπουκίτσες, που σου γλυκαίνουν
τη μέρα, και σου προσφέρουν μια μικρή, ευχάριστη έκπληξη σε ένα γεμάτο δουλειά
οχτάωρο. Δε σνομπάρω τα έτοιμα, όταν προέρχονται από ένα καλό (καλό, όχι ακριβό,
έχει διαφορά) ζαχαροπλαστείο, αλλά, όπως και να το κάνουμε, το χειροποίητο είναι
αλλιώς. Και εκείνος που σου εύχεται και το απολαμβάνει, το χαίρεται αλλιώς.
Στα γενέθλια του Κώστα το Φλεβάρη που μας πέρασε, σκέφτηκα
να γλυκάνω τους συναδέλφους του με κάτι που είχα ξαναφτιάξει και ήταν σίγουρη
επιτυχία. Τότε λοιπόν είχα κάνει αυτά και αυτά τα λαχταριστά fudge της Ερμιόνης, την οποία παίρνω το θάρρος να χρίσω βασίλισσα του fudge.
Εγγύηση. Εύκολα, γρήγορα, με λίγα υλικά και σίγουρο αποτέλεσμα. Ενθουσιάστηκαν. Ανέβηκε επομένως ο πήχης, έπρεπε να κάνω κάτι τουλάχιστον τόσο καλό και για τη
γιορτή του.
να γλυκάνω τους συναδέλφους του με κάτι που είχα ξαναφτιάξει και ήταν σίγουρη
επιτυχία. Τότε λοιπόν είχα κάνει αυτά και αυτά τα λαχταριστά fudge της Ερμιόνης, την οποία παίρνω το θάρρος να χρίσω βασίλισσα του fudge.
Εγγύηση. Εύκολα, γρήγορα, με λίγα υλικά και σίγουρο αποτέλεσμα. Ενθουσιάστηκαν. Ανέβηκε επομένως ο πήχης, έπρεπε να κάνω κάτι τουλάχιστον τόσο καλό και για τη
γιορτή του.
Θυμήθηκα λοιπόν κάτι σοκολατάκια που είχε κάνει η πεθερά μου
πριν από λίγο καιρό και μου είχαν αρέσει πολύ. Τη ρώτησα για τη συνταγή και αφού
μου είπε ότι της την έδωσε η φίλη της η τάδε που της την είχε δώσει η άλλη φίλη
της, που την είχε δει σε μια εκπομπή στην τηλεόραση, μου είπε: «Ααα, καλέ μόνο
μερέντα, σαντιγί και πτι μπερ!». Α, λέω κι εγώ, εδώ είμαστε. (Καταλάβατε βέβαια
ότι δεν μπορώ να δώσω την ακριβή πηγή της συνταγής…..)
πριν από λίγο καιρό και μου είχαν αρέσει πολύ. Τη ρώτησα για τη συνταγή και αφού
μου είπε ότι της την έδωσε η φίλη της η τάδε που της την είχε δώσει η άλλη φίλη
της, που την είχε δει σε μια εκπομπή στην τηλεόραση, μου είπε: «Ααα, καλέ μόνο
μερέντα, σαντιγί και πτι μπερ!». Α, λέω κι εγώ, εδώ είμαστε. (Καταλάβατε βέβαια
ότι δεν μπορώ να δώσω την ακριβή πηγή της συνταγής…..)
Από αυτή τη συνταγή της φίλης, της φίλης, και με τις απαραίτητες
προσαρμογές βεβαίως βεβαίως, φτάσαμε σε αυτό εδώ το τρουφάκι….. Ε, εντάξει, δε
νομίζω ότι χρειάζεται να σας πω και πολλά. Είπαμε. Τρία υλικά. Μερέντα, σαντιγί
και πτι μπερ. Και νομίζω ότι τελικά τους άρεσαν….
προσαρμογές βεβαίως βεβαίως, φτάσαμε σε αυτό εδώ το τρουφάκι….. Ε, εντάξει, δε
νομίζω ότι χρειάζεται να σας πω και πολλά. Είπαμε. Τρία υλικά. Μερέντα, σαντιγί
και πτι μπερ. Και νομίζω ότι τελικά τους άρεσαν….
Η συνταγή (περίπου 50-60 τρουφάκια)
400
γραμ. πραλίνα φουντουκιού (τύπου μερέντα)
γραμ. πραλίνα φουντουκιού (τύπου μερέντα)
250 ml κρέμα γάλακτος
340
γραμ. μπισκότα πτι μπερ (1 ½ πακέτο)
γραμ. μπισκότα πτι μπερ (1 ½ πακέτο)
100
γραμ. κακάο
γραμ. κακάο
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μεγάλο
μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε
στη σαντιγί τη μερέντα, ρίχνουμε και τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι
να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα αυτό στο ψυγείο να σφίξει,
και το αφήνουμε για τουλάχιστον 2-3 ώρες, αν μπορείτε, αφήστε το και παραπάνω.
μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε
στη σαντιγί τη μερέντα, ρίχνουμε και τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι
να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα αυτό στο ψυγείο να σφίξει,
και το αφήνουμε για τουλάχιστον 2-3 ώρες, αν μπορείτε, αφήστε το και παραπάνω.
Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το κακάο με την άχνη. Βγάζουμε
το μπωλ από το ψυγείο και κάνουμε μπαλάκια με το μείγμα, σε μέγεθος που θέλουμε.
Ρίχνουμε τα μπαλάκια στο κακάο και φροντίζουμε να τα καλύψει τελείως.
το μπωλ από το ψυγείο και κάνουμε μπαλάκια με το μείγμα, σε μέγεθος που θέλουμε.
Ρίχνουμε τα μπαλάκια στο κακάο και φροντίζουμε να τα καλύψει τελείως.
Τα διατηρούμε απαραιτήτως στο ψυγείο.
Tips
– Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και λίγο κονιάκ.
– Μπορούμε να αφαιρέσουμε λίγο από το τριμμένο μπισκότο
προσθέτοντας την αντίστοιχη ποσότητα τριμμένου φουντουκιού.
προσθέτοντας την αντίστοιχη ποσότητα τριμμένου φουντουκιού.
– Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κακάο με τριμμένα φουντούκια
(όπως έκανα εγώ σε μερικά) ή με τρούφα σοκολάτας.
(όπως έκανα εγώ σε μερικά) ή με τρούφα σοκολάτας.
– Για να φτιάξω τα τρουφάκια χρησιμοποίησα το εργαλείο που «βγάζουμε»
μπαλάκια από μεγάλα φρούτα (καρπούζι, πεπόνι, κλπ).
μπαλάκια από μεγάλα φρούτα (καρπούζι, πεπόνι, κλπ).
13 Comments
Πρώτον, να χαίρεσαι τον καλό σου, γερός και καλότυχος να είναι!
Δεύτερον, και να σου πω ότι κι εμείς δεν είχαμε εορτάζοντα, δεν θα με πιστέψεις 😛
Τρίτον, σαν τα σπιτικά κερασματάκια, τίποτε καλύτερο!!!
Τέταρτον τα έφτιαξες υπέροχα τα κεράσματά σου!!!! Γεια στα χεράκια σου!!
Φιλάκια!
Ευχαριστώ πολύ Ελενάκι μου, χρόνια πολλά και για τη δική σου γιορτή και από εδώ!
Χαίρομαι που σου άρεσαν!
Φιλιά πολλά!
Εντάξει…..νομίζω μετά τα υγιεινά… μερικά σοκολάτακια με μερέντα είναι ότι πρέπει!!!
Πανεύκολο σοκολατάκι και πλούσια γεύση!!!
Χρόνια του πολλά!!!
Χαχαχαχα, ε, βέβαια! Ε, μα κι εσύ, όλο υγιεινά, υγιεινά!
Σε ευχαριστώ πολύ Πέπη μου!
Να τον χαίρεσαι τον καλό σου Χρύσα μου, να είναι πολύχρονος με υγεία και χαρά!
Νομίζω ότι με τα φοβερά τρουφάκια σου τον έβγαλες κάτι παραπάνω από ασπροπρόσωπο. Τουλάχιστον εγώ δεν θα περιοριζόμουν σε 1… 3-4 τουλάχιστον!
Πάντως ναι, έτσι είναι με το food blogging, που να ξαναεμφανιστείς με αγοραστά γλυκά!
Πολλά φιλιά κορίτσι!
Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη μου, κι εσύ να χαίρεσαι τον Κωστή σου!
Δεν τρως ένα με τίποτα! Ευτυχώς δεν έμειναν πολλά στο σπίτι, γιατί θα καταστρεφόμουν!
Φιλάκια!
χρονια πολλα τον κωστα σου!! τι πανευκολα τρουφακια ειναι αυτα!! και ο συνδυασμος φοβερος!! σιγουρα θα τα δοκιμασω!
Ευχαριστώ πολύ Αναστασία μου, να τα δοκιμάσεις οπωσδήποτε, είναι όντως πανεύκολα και αρέσουν πολύ!
Nα τον χαίρεσαι Χρύσα 🙂 πολύχρονος.
Δεν υπάρχει καλύτερο κέρασμα από αυτό.
Ακούγονται άκρως νόστιμα και εθιστικά. Ωραία ιδέα και το τριμμένο φουντούκι που πάει βεβαίως με την πραλίνα.
Πολύ ωραία συνταγή. Μπράβο!
Φιλιά
Σε ευχαριστώ πολύ Μάριον!
Είναι εθιστκα τα άτιμα! Το φουντούκι τους πάει πολύ, αλλά και χωρίς αυτό είναι πολύ ωραία.
Φιλία πολλά!
Χρυσάκι καλησπέρα, χρόνια πολλά για τον Κώστα σου αν και λίγο καθυστερημένα! Υπέροχα τρουφάκια, λατρεύω τη Μερέντα και μου πρόσφερες μόλις μια τέλεια δικαιολογία για να αγοράσω ένα βαζάκι! Καλό βράδυ, φιλιά!
Ευχαριστώ πολύ Ελεάννα μου!
Πάντα υπάρχει μια καλή δικαιολογία για τις γευστικές αδυναμίες μας!
Φιλάκια!
Χρόνια πολλά για τον Κώστα σου Χρύσα μου αν και καθυστερημένα!!!! Φανταστικά τα τρουφάκια σου, νοστιμότατα!!!! Και οι φωτογραφίες σου με ξεσήκωσαν και θέλω ένα τρουφάκι τώρα!!!!!!!!!!! Σνιφ!!!!
Καλό βράδυ! 🙂