Ζυμαρικά, Κυρίως Πιάτα, Συνταγές, Ψάρι/Θαλασσινά

Linguini με σάλτσα τόνου

13 Μαρτίου 2014
Πάντα τέτοια εποχή με πιάνει. Δεν αντέχω άλλο χειμώνα. Αυτό το μαρτύριο που ενώ έχουν αρχίσει να ανθίζουν όλα τα δέντρα στο δρόμο, ξαφνικά αποφασίζει να ξανακάνει κρύο και να βρέχει, δεν το αντέχω. Θέλω να έρθει η άνοιξη. Βαρέθηκα να φοράω πουλόβερ και μπότες και χοντρά μπουφάν. Βαρέθηκα τη μουντάδα του τοπίου. Θέλω ήλιο να μου κάψει το πρόσωπο, θέλω να φεύγω το μεσημέρι από τη δουλειά και να κρατάω το μπουφανάκι μου στο χέρι, θέλω να πάω το παιδί μου στην παιδική χαρά χωρίς να φοβάμαι ότι θα αρχίσει να βρέχει, θέλω να πάω για καφέ στην παραλία και να κάτσω έξω, θέλω να πάω για ουζάκι δίπλα στη θάλασσα…… Θέλω……
Χθες, επιτέλους, ήταν μια ηλιόλουστη μέρα στη Θεσσαλονίκη, μετά από αρκετό καιρό συννεφιάς, βροχών και απίστευτης υγρασίας. Αμέσως αλλάζει η ψυχολογία μου όταν αλλάζει ο καιρός. Αλλάζει και η όρεξή μου. Τι κάνεις όμως όταν θέλεις ντε και καλά μακαρονάδα με ψαρικά, αλλά 1ον: δεν έχεις κάτι φρέσκο ή κατεψυγμένο στο σπίτι, 2ον: η εποχή της καλής ντομάτας αργεί ακόμα και έχει τελειώσει και το τελευταίο βάζο της σπιτικής σάλτσας που είχες φτιάξει από την προηγούμενη σαιζόν και 3ον: (και βασικότερο): δεν έχεις χρόνο να πας να ψωνίσεις οτιδήποτε; Η απάντηση βρίσκεται για άλλη μια φορά στα ντουλάπια της κουζίνας. Ανοίγω λοιπόν κι εγώ και ψάχνω τα απαραίτητα. Μακαρόνια τσεκ, τόνος τσεκ, ντομάτες κονκασέ τσεκ, ααα, να και ένα βαζάκι με κάπαρη για extra bonus!
Εντάξει, προφανώς δε συγκρίνεται με τίποτα με μια μακαρονάδα με φρέσκα θαλασσινά και φρεσκοτριμμένη κατακόκκινη ντομάτα, αλλά πού θα πάει, δεν θα έρθει το καλοκαίρι;…..

 

Η συνταγή

1 πακέτο linguini, ή άλλο ζυμαρικό
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
2 κ.σ. κάπαρη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε μία άλλη, μικρότερη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σωτάρουμε. Μόλις γυαλίσει ελαφρώς, προσθέτουμε το κονκασέ, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα και την κάπαρη (την οποία έχουμε ξαλμυρίσει από πριν με μπόλικο τρεχούμενο νερό) και το πιπέρι. Αλάτι μπορούμε να προσθέσουμε αργότερα, αφού δοκιμάσουμε, γιατί η κάπαρη, ακόμα και ξαλμυρισμένη, κάνει το φαγητό πιο αλμυρό. Μόλις βρασει η σάλτσα, χαμηλώνουμε στη μέση τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Διαλύουμε σε ψιλά-ψιλά κομματάκια τον τόνο και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Βράζουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

 

 

 

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply Beauty Follower 13 Μαρτίου 2014 at 07:50

    Να σου πω την αληθεια δεν έχω βαρεθει ακομη τον Χειμωνα (σιγα τα κρύο που έκανε φετος), παντως η μακαρονάδα σου μου θυμιζει καλοκαιρι!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    • Reply Χρύσα 13 Μαρτίου 2014 at 21:05

      Αυτός ήταν ο σκοπός! Να πάρουμε λίγο γεύση καλοκαιριού!

  • Reply ΕΛΕΝΑ 13 Μαρτίου 2014 at 09:53

    Γελάω, γιατί κάποιες μέρες λες και είμαστε συνεννοημένες οι food bloggers, και τα γούστα μας συμπίπτουν.
    Σήμερα περιδιαβαίνοντας τα blogs, βλέπω ένα σωρό νόστιμες μακαρονάδες!
    Η μακαρονάδα με τόνο είναι από τις αγαπημένες μας και η κάπαρη ταιριάζει πολύ στην σάλτσα της!
    Φιλιά!

    • Reply Χρύσα 13 Μαρτίου 2014 at 21:07

      Είδες πώς τυχαίνει καμία φορα; Το πρόσεξα κι εγώ σήμερα!
      Χωρίς κάπαρη χάνει σε γεύση νομίζω.
      Φιλιά Έλενα!

  • Reply - spoonstories- 13 Μαρτίου 2014 at 20:30

    Φοβερή μακαρονάδα! Την φτιάχνουμε παρόμοια συχνά και δεν τη βαριόμαστε ποτέ! Φιλιά

    • Reply Χρύσα 13 Μαρτίου 2014 at 21:09

      Κι εγώ τη φτιάχνω συχνά, κυρίως γιατί είναι πανεύκολη.
      Καλό βράδυ Λίλια!

  • Reply Ερμιόνη 13 Μαρτίου 2014 at 20:55

    Λοιπόν έχω ακούσει από πολλούς ότι η μακαρονάδα με σάλτσα τόνου είναι φοβερή αλλά δεν έχω προσωπική άποψη ακόμα! Είχες δεν είχες πάντως, το καλοκαίρι στο πιάτο το έφερες!
    Φιλιά

    • Reply Χρύσα 13 Μαρτίου 2014 at 21:11

      Όχι που θα μου ξέφευγε!!!
      Να τη δοκιμάσεις Ερμιόνη μου, να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε!
      Φιλιά!

  • Reply Silena 13 Μαρτίου 2014 at 22:23

    Κι εγώ αδημονώ να έρθει το καλοκαιράκι!!!!! Φτάνει πια με τα κρύα και τις βροχές!!!!!
    Η μακαρονάδα τόνου είναι από τις αγαπημένες μου, πάρα πολύ νόστιμη!!!!!
    Καλό βραδάκι Χρύσα!!!!!

  • Reply mia maria 14 Μαρτίου 2014 at 08:40

    Πολύ ωραίο φαγητό! Η κάπαρη θα πρέπει να ταιριάζει πολύ και να δίνει στη σάλτσα άλλη νοστιμιά!

  • Leave a Reply