Καλή Χρονιά!
Ήρθε το 2014, και ελπίζω σιγά-σιγά να φέρει σε όλους όσα καλά επιθυμούν, κι ακόμα περισσότερα! Προσωπικά θα ήθελα να είναι μια ήρεμη χρονιά, κι αν έχει εκπλήξεις ας είναι μόνο ευχάριστες….
Τη συνταγή αυτή ήθελα να την αναρτήσω πιο νωρίς, για να κλείσει γλυκά το 2013, αλλά στάθηκε αδύνατον να το προλάβω…. Δεν πειράζει όμως, ας είναι αυτή η πρώτη μου ανάρτηση για την καινούργια χρονιά, να πάει και γούρι…. Άλλωστε, δεν θα μπορούσα να μην κάνω ποδαρικό με μια γλυκιά συνταγή, ευχόμενη να δώσει τη γλύκα της σε όλες τις μέρες του χρόνου! Μους σοκολάτα, λοιπόν, συνταγή της γιαγιάκας μου της Σύλβας (που δεν την έπιανε κανένας στα γλυκά), δεν νοείται χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς αυτή, πανεύκολη, με πλούσια γεύση αλλά πολύ ανάλαφρη υφή. Αν σας έχει μείνει κανένα τραπέζι ακόμα για τις γιορτές, είναι και μια πολύ ωραία λύση της τελευταίας στιγμής, αλλιώς, αφού περάσει λίγος καιρός και “ξεμπουκώσουμε” από τα τόσα πολλά που φάγαμε αυτές τις μέρες, δοκιμάστε την.
Εγώ πάντως θα ήθελα να μην ξαναδώ μπροστά μου για τον επόμενο μήνα τίποτα άλλο εκτός από σαλάτες και φρούτα (ή τουλάχιστον έτσι λέω σήμερα…). Νομίζω ότι και η ζυγαριά μου το ίδιο θέλει, γι’ αυτό θα με συγχωρέσετε, αλλά δεν πιστεύω να φτιάξω οτιδήποτε γλυκό τις επόμενες εβδομάδες….
Η συνταγή (για ένα μεγάλο μπωλ)
1 κουτί morfat
creamy
creamy
1 κουτί γάλα εβαπορέ (παρά 2 δάχτυλα)*
250
γραμ. κουβερτούρα
γραμ. κουβερτούρα
4 κ. σ. κακάο
2 κούπες ζάχαρη άχνη
μπεζέδες (περίπου 15-20 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος)
Λιώνουμε την κουβερτούρα. Χτυπάμε τη μόρφατ με τη ζάχαρη
μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το κακάο, το γάλα εβαπορέ, και στο τέλος τη
λιωμένη κουβερτούρα. Βάζουμε στο μπωλ που θα σερβίρουμε τους μπεζέδες και
ρίχνουμε από πάνω το μίγμα της μους.
μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το κακάο, το γάλα εβαπορέ, και στο τέλος τη
λιωμένη κουβερτούρα. Βάζουμε στο μπωλ που θα σερβίρουμε τους μπεζέδες και
ρίχνουμε από πάνω το μίγμα της μους.
Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τρούφα για να τη στολίσουμε, ή
να βάλουμε και μερικούς μπεζέδες.
να βάλουμε και μερικούς μπεζέδες.
Αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει, κατά προτίμηση από το
προηγούμενο βράδυ.
προηγούμενο βράδυ.
Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!
*Δεν είναι δική μου μονάδα μέτρησης, έτσι μου τη δώσανε κι εμένα, τι να κάνω…..
14 Comments
Γλυκά και σοκολατένια μας ξεκινάς την νέα χρονιά, τι πιο όμορφο??
Φιλιά Χρύσα μου, καλό απόγευμα!
Για να είναι γλυκιά η χρονιά Έλενα! Φιλιά!
τελεια η μους!! σιγουρα θα ειναι ελαφρυα και δεν θα σε λιγώνει!! καλη και γλυκια χρονια σου εύχομαι!!
Ευχαριστώ πολύ Αναστασία μου! Καλή και γλυκια χρονιά και σε σένα!
Δεν θα έλεγα όχι σε ένα τέτοιο μπολ σοκολάτας! Καλή Χρονιά και Καλώς σε βρήκα ^^
Κανείς δε λέει όχι στη σοκολάτα……..! Καλή χρονιά και καλώς ήρθες!
Δεν έχω φτιάξει ποτε μους (η αλήθεια είναι ότι είμαι περισσότερο του αλμυρού). Αυτή όμως, εκτός από πανεύκολη, φαίνεται και πολύ αφράτη, ανάλαφρη και δροσιστική! Θα την φτιάξω στην κόρη μου και είμαι σίγουρη ότι θα σε αγαπήσει!
Χαχαχαχα! Να τη φτιάξεις τότε! Εγώ ακόμα είπα να μην του δώσω κάτι τόσο "αμαρτωλό", γιατί φοβάμαι ότι μετά σίγουρα θα χρειαστώ τις συμβουλές σου 😉 Φιλιά και καλώς ήρθες Θέμις!
Πολύ ωραία και εύκολη η μους που μας έφτιαξες!
Καλή χρονιά με υγεία 🙂
Ευχαριστώ Μαρία μου, είναι όντως πανεύκολη! Καλή χρονιά!!!
Καλή χρονιά Χρύσα με υγεία και πολλές γλυκιές στιγμές.
Χρειαζόμαστε λίγες μέρες αποτοξίνωση μετά τις γιορτές.
Πολύ ωραία η μους κι εύκολη θα έλεγα.
Φιλιά
Καλή χρονιά Χρύσα μου!!!
Υπέροχη η μους που έφτιαξες!!!
Φιλιά πολλά!
Μας κόλασες πρωινιάτικα!
Πολλά φιλάκια κ ευχές για μια υπέροχη χρονιά!
Αυτή η μους είναι ό,τι πρέπει όταν πρέπει να παρουσιάσεις νόστιμο και αέρινο γλυκάκι αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο! Μπράβο!
Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το 2014! Υγεία, αγάπη και ευτυχία σε σένα και τους αγαπημένους σου!!!