Κέικ με ρικότα και σταγόνες σοκολάτας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 12
Υλικά
  • 125 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμ. τυρί ρικότα
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 2 κ.γ. βανίλια
  • 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 100 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ το βούτυρο, τη ρικότα και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το μίξερ.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα ή μία σπάτουλα σιλικόνης.
  4. Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  5. Βουτυρώνουμε μία φόρμα με διάμετρο 20 εκ. και αποσπώμενο πάτο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Το απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για 45-50 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βάζουμε στο κέντρο του μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει στεγνή.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2024/11/%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%bc%ce%b5-%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b1.html