Muffins με μπανάνα, ταχίνι και σοκολάτα
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 12
- 2 μεγάλες μπανάνες
- 125 γραμ. ταχίνι (ή ταχίνι με κακάο)
- 100 γραμ. καστανή ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα ή άρωμα βανίλιας
- 120 ml αραβοσιτέλαιο
- 200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 40 γραμ. κακάο (20 γραμ. αν βάλουμε ταχίνι με κακάο)
- 100 γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια (ή σοκολάτα υγείας)
- Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Ρίχνουμε τις λιωμένες μπανάνες στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ, μαζί με το ταχίνι και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το μίξερ.
- Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε και το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο.
- Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα αλεύρι-κακάο, και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
- Τοποθετούμε θήκες σε μία φόρμα για 12 muffins και μοιράζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 25-30 λεπτά.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2021/10/banana-tahini-chocolate-muffins.html
3.5.3240