Muffins με μπανάνα, ταχίνι και σοκολάτα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 12
Υλικά
  • 2 μεγάλες μπανάνες
  • 125 γραμ. ταχίνι (ή ταχίνι με κακάο)
  • 100 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα ή άρωμα βανίλιας
  • 120 ml αραβοσιτέλαιο
  • 200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 40 γραμ. κακάο (20 γραμ. αν βάλουμε ταχίνι με κακάο)
  • 100 γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια (ή σοκολάτα υγείας)
Εκτέλεση
  1. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  2. Ρίχνουμε τις λιωμένες μπανάνες στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ, μαζί με το ταχίνι και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το μίξερ.
  3. Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Ρίχνουμε και το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  5. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο.
  6. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα αλεύρι-κακάο, και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  7. Προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
  8. Τοποθετούμε θήκες σε μία φόρμα για 12 muffins και μοιράζουμε το μείγμα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 25-30 λεπτά.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2021/10/banana-tahini-chocolate-muffins.html