Cookies/Μπισκότα, Ζαχαροπλαστείο, Συνταγές

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας

19 Μαρτίου 2020

Δε θέλω καθόλου να γράψω για το προφανές. Δε θέλω καθόλου αυτές οι σελίδες να θυμίζουν τις δύσκολες μέρες που ζούμε, και δεν θέλω καθόλου να γράψω για αυτό. Παρόλα αυτά, το γεγονός είναι ότι αυτή η ανάρτηση, θέλω δε θέλω, γράφεται αυτή την εποχή που ίσως κάποτε θα ονομάζουμε “οι μέρες του κορονοϊού”, ή “οι μέρες της καραντίνας”. Αυτό που δεν με πειράζει να γράψω είναι ότι αυτή είναι μια ανάρτηση με μια συνταγή που είχε ως σκοπό να μας κάνει να νιώσουμε λίγο καλύτερα. Και μια συνταγή για μπισκότα το κάνει πάντα αυτό, σωστά; Ειδικά όταν πρόκειται για μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας.

pb choc chip cookies-3

Τα κάθε είδους μπισκότα άλλωστε είναι το κατεξοχήν γλυκό σνακ που μπορείς να φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Μαζί με τα κέικ είναι από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν να φτιάχνουν μαζί μας. Βούτυρο, αλεύρι και αβγά είναι τα πρώτα υλικά που λερώνουν τα παιδικά χεράκια. Και αυτές οι μέρες, όπως όλες οι μέρες που τις περνάμε στο σπίτι οικογενειακά, έχουν πολύ από αυτό.

pb choc chip cookies-4

Αυτές τις μέρες βέβαια, δεν αναζητούν μόνο τα παιδιά τρόπους για να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους, και οι μεγάλοι το έχουν ανάγκη. Ίσως αυτοί και λίγο παραπάνω. Αυτά λοιπόν είναι τα μπισκότα που θα τους ικανοποιήσουν όλους. Γεμάτα με την πλούσια γεύση του φυστικοβούτυρου, αλλά και με μεγάλα κομμάτια σοκολάτας που λιώνουν με το ψήσιμο και σκάνε στο στόμα με κάθε δαγκωματιά.

pb choc chip cookies-5

Η ζύμη τους είναι εύκολη να γίνει, ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά, και η μόνη δυσκολία που έχει η συνταγή αυτή είναι ότι χρειάζεται να περιμένουμε λίγο μέχρι να κρυώσει για να σφίξει πριν πλάσουμε τα μπισκότα και τα βάλουμε στο φούρνο να ψηθούν. Η μαύρη ζάχαρη στη ζύμη δίνει το μαστιχωτό αποτέλεσμα που έχουν τα μπισκότα, αλλά ακόμα κι αν δεν έχουμε, δεν πειράζει, μπορεί να αντικατασταθεί από λευκή, με εξαιρετικό αποτέλεσμα.

pb choc chip cookies-9

Η άλλη δυσκολία που έχει αυτή η συνταγή, είναι να καταφέρεις να κρατηθείς μακριά τους και να μην τα τρως 3-3. Ένας τρόπος να αποφύγεις να φας πάρα πολλά μαζεμένα είναι να ετοιμάσεις τη ζύμη, να τη χωρίσεις στα δύο ή και στα τρία, να ψήσεις λίγα μπισκότα, και την υπόλοιπη να τη βάλεις στην κατάψυξη για κάποια δύσκολη στιγμή. Τη βγάζεις, την αφήνεις να ξεπαγώσει, φτιάχνεις μπισκότα, ψήνεις, και απολαμβάνεις…

pb choc chip cookies-7

Και φυσικά, αν θες να τερματίσεις την αμαρτία, μπορείς να ρίξεις και λίγη (λίγη;) επιπλέον λιωμένη κουβερτούρα από πάνω, να κάνεις σχέδια, ή να βουτήξεις τα μπισκότα ως τη μέση σε αυτήν. Αν είσαι λίγο πιο γκουρμέ τύπος, μπορείς να προσθέσεις από πάνω και μερικές νιφάδες ανθό αλατιού, για να πετύχεις την τέλεια ισορροπία γλυκού-αλμυρού.

pb choc chip cookies-8

Όπως και να ‘χει, όποτε κι αν τα φτιάξεις, μπισκότα είναι, και τα μπισκότα πάντα μας κάνουν να αισθανόμαστε λίγο καλύτερα. Και αυτές τις μέρες το χρειαζόμαστε όλοι. Και πού ξέρεις, ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα διαβάζουμε τις αναρτήσεις αυτών των ημερών και θα θυμόμαστε τις μέρες του #menoumespiti, ως τις μέρες που περάσαμε χρόνο στην κουζίνα μας φτιάχνοντας μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας…

pb choc chip cookies-10

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας

Χρόνος προετοιμασίας: 

Χρόνος μαγείρεματος: 

Συνολικός χρόνος: 

Μερίδες: 30 μπισκότα

Υλικά
  • 225 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμ. φυστικοβούτυρο
  • 180 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 90 γραμ. κρυσταλική ζάχαρη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αβγά
  • 360 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • μία πρέζα αλάτι
  • 200 γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • επιπλέον κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το μείγμα με τα στερεά υλικά. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το κορν φλάουρ, την κανέλα και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ ή στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  3. Προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Ρίχνουμε τα αβγά και τη βανίλια και χτυπάμε.
  5. Με το μίξερ να λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα των στερεών υλικών συνεχίζοντας το χτύπημα.
  6. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύουμε ίσα ίσα να απλωθούν ομοιόμορφα στο μείγμα και σταματάμε το μίξερ.
  7. Τυλίγουμε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  8. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, κάνουμε τη ζύμη μπαλάκια με τα χέρια μας, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και τα πιέζουμε ελαφρά για να πάρουν το σχήμα μπισκότου.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 15-17 λεπτά.
  10. Αν θέλουμε, λιώνουμε λίγη κουβερτούρα, και όταν κρυώσουν τα μπισκότα, τα καλύπτουμε με αυτήν, κάνουμε σχέδια, ή τα βουτάμε ως τη μέση σε αυτήν.
Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply