Η ίδια συζήτηση κάθε μέρα του Μαρτίου. Θα βρέξει, δεν θα βρέξει; Έχει κρύο, όχι, ζέστανε λίγο, όχι, χθες ήταν καλύτερα… Βαρέθηκα. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή βαριέμαι. Και κουράζομαι. Και νιώθω μια ατονία. Πότε θα έρθει επιτέλους αυτή η άνοιξη;;;
Πάντα τέτοια εποχή νομίζω ότι νιώθω λίγο πιο κουρασμένη, νιώθω ότι χρειάζομαι μικρές ενέσεις ενέργειας και τόνωσης. Γι’ αυτό οι μικρές γλυκές μπουκίτσες ενέργειας είναι ό,τι καλύτερο για να έχω μαζί μου το πρωί στη δουλειά (και μια δυο ακόμα εκεί κατά τις 15.00-15.30 που η κούραση αρχίζει να με βαραίνει, αλλά έχω ακόμη κανένα δίωρο μπροστά μου), αφού, εκτός των άλλων, ικανοποιούν και την όρεξη για γλυκό πρωινό (και φυσικά για γλυκό μετά το μεσημεριανό, και ίσως και για απογευματινό, μεταξύ μας, και πότε δεν θέλω γλυκό…).
Είναι και τόσο προκλητικά εύκολα να γίνουν, που μπορείς να τα ετοιμάζεις σε λίγα λεπτά το σαββατοκύριακο για να έχεις μαζί σου προμήθειες για όλη την εβδομάδα. Τόσο προκλητικά εύκολα, που ήταν από τις πιο γρήγορες συνταγές που έφτιαξα μαζί με τα παιδάκια στο εργαστήρι μαγειρικής μας. Η μόνη δυσκολία ήταν (προφανώς) να κρατήσουμε τα μικρά χεράκια μακριά από τις σταγόνες σοκολάτας, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η συνταγή…
Επίσης, είναι άλλη μια συνταγή (λέμε τώρα συνταγή) με άπειρες παραλλαγές. Εγώ για παράδειγμα προτίμησα το ταχίνι, αλλά τις έχω φτιάξει και με φυστικοβούτυρο, όπως είναι και η αρχική συνταγή. Δεν είμαι πολύ μεγάλη φαν όλων των ειδών των σπόρων στις μπάρες και τα μπισκότα (και τα ψωμιά, κυρίως στα ψωμιά), οπότε παρέλειψα την προσθήκη λιναρόσπορου και τον αντικατέστησα με τριμμένο αμύγδαλο, αλλά φυσικά, αν εσάς σας αρέσουν (και γιατί να μη σας αρέσουν, αν δεν είστε περίεργοι σαν εμένα…), μπορείτε να προσθέσετε ό,τι σπόρους θέλετε. Θα πρόσθετα πολύ ευχαρίστως και ψιλοκομμένα cranberries, αλλά το ντουλάπι μου με πρόδωσε την τελευταία στιγμή, εσείς όμως δοκιμάστε το και έτσι. Και φυσικά ποτέ, μα ποτέ, δεν ξεχνάμε τις σταγόνες σοκολάτας. Πάντα όλα γίνονται καλύτερα με λίγη σοκολάτα…
Ένα ευκολάκι λοιπόν για σήμερα, σούπερ δυναμωτικό, μια μικρή μπουκίτσα ενέργειας για να μας δίνει το απαραίτητο καύσιμο μέσα στην ημέρα. Όχι, δεν θα συνεχίσουμε με τόσες πολλές υγιεινές συνταγές, η αμαρτία θα επιστρέψει στο τέλος της εβδομάδας, και θα έχει άρωμα ιταλοισπανικό (σας μπέρδεψα;)…
Μέχρι τότε ελπίζω η πρόβλεψη του καιρού που βλέπω στο κινητό μου κάθε τρεις και λίγο με αγωνία να επαληθευτεί και να δω αυτόν τον λαμπρό ήλιο να συνοδεύεται και από λίγο πιο ψηλή θερμοκρασία, γιατί νισάφι πια!
Σας φιλώ!
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος μαγείρεματος:
Συνολικός χρόνος:
Μερίδες: 25
- 120 γραμ. ταχίνι
- 60 γραμ. μέλι
- 100 γραμ. βρώμη
- 65 γραμ. ινδοκάρυδο
- 50 γραμ. τριμμένο αμύγδαλο
- 80 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μπωλ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Με ελαφρώς βρεμένα χέρια πλάθουμε μπαλάκια τη ζύμη.
- Διατηρούμε στο ψυγείο σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς.
Προσαρμογή συνταγής από εδώ.
4 Comments
Πάντα κάτι τέτοια μικρά και χαριτωμένα, είναι αξιοθαύμαστα, ειδικά αν ο κόπος που χρειάζονται να γίνουν είναι λίγος και ο χρόνος μαγειρέματος ανύπαρκτος!
Ότι πρέπει για να πάρει κανείς δύναμη, αλλά και να γλυκαθεί… Χρύσα.
Ουάου , τι ωραία ιδέα είναι πάλι αυτή που μας δίνεις! Ιδιαίτερα σήμερα που σέρνομαι και με το ζόρι πήρα τρένο, μετρό και λεωφορείο ….. για να έρθω στην δουλειά. θα δοκιμαστούν άμεσα!
τελειες!!! δυναμωτικες υγιεινές και σίγουρα νοστιμες!! ασε αυτος ο καιρος τον μαρτη δεν παλέυται μια κρύο μια ζεστη
Πολύ θρεπτικές και νόστιμες οι μπουκίτσες σου Χρύσα!
Και η παραλλαγή τους με το φυστικοβούτυρο θα είναι πολύ ωραία, αλλά τώρα τελευταία έχω αγαπήσει πολύ το ταχίνι και χαίρομαι να το βλέπω σε συνταγές 🙂
Το καλό με αυτές τις μπουκίτσες είναι πως και χορταστικές πολύ είναι και ικανοποιούν μια χαρά την ανάγκη μας για κάτι γλυκό!
Σε φιλώ