Είναι μέσα Ιουνίου και ακόμα ψήνω… Ο φούρνος πήρε φωτιά αυτό το σαββατοκύριακο. Δεν είναι βέβαια να πεις ότι και ο καιρός δεν βοηθούσε. Το αντίθετο θα έλεγα. Εντάξει, αντιστέκομαι με πολύ μεγάλη δυσκολία να μη μιλήσω πάλι για τον καιρό. Είπαμε, μέσα Ιουνίου…
Η συνταγή
120 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμ. ζάχαρη
2 αβγά
250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
80 γραμ. αμυγδαλόψιχα
200 γραμ. βύσσινα σε σιρόπι (κονσέρβα)
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. βούτυρο (για τη φόρμα)
3 κ.σ. ζάχαρη καστανή demerara
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και την αμυγδαλόψιχα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά σιγά σιγά, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα και πασπαλίζουμε στον πάτο και στα τοιχώματα τις 2 από τις 3 κουταλιές της καστανής ζάχαρης. Στρώνουμε στον πάτο και στα τοιχώματα τα 2/3 της ζύμης.
Στραγγίζουμε το σιρόπι από τα βύσσινα σε ένα κατσαρολάκι, κρατώντας λίγο σε ένα μπωλάκι, στο οποίο διαλύουμε το κορν φλάουρ. Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και περιμένουμε να ζεσταθεί. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το υγρό με το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις πήξει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα βύσσινα.
Ρίχνουμε στη φόρμα, πάνω από τη ζύμη τα βύσσινα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
29 Comments
Δεν θα μιλήσω κι εγώ για τον καιρό, αν και θα είχα όλα τα δίκια με το μέρος μου, αυτό το βροχερό πρωινό… Ως λάτρης των φρουτένιων γλυκών ειλικρινά προτιμώ τη συγκεκριμένη βυσινόπιτα από κάτι αντίστοιχο σοκολατένιο. Αυτή η ζουμερή γέμιση σε συνδυασμό με το ανάλαφρο κέικ που την περιβάλλει μου φέρνει λαχτάρα ακόμα και μόνο ως ιδέα! Πολύ-πολύ ωραία συνταγή, παντός καιρού!
Ναι, αν σου αρέσουν τα φρουτένια γλυκά είναι ό,τι πρέπει Αμαλία!
Πολύ ωραίο, πολύ πρωτότυπο! Το τετράδιο της μαμάς έχει μικρά θαύματα!
Καλή εβδομάδα 🙂
Έχει, έχει! Προσεχώς περισσότερα!
χαχαχαχαχα είναι η μέρα με τα βύσσινα….
Θέλω τη τελευταία φωτό έτσι κομπλέ!!!!
Χαχαχαχα βύσσινα παντού!
Πού να δεις τι έγινε μετά τη φωτογράφηση…
Καλά στην αρχή έλεγα και εγώ δεν έχει σοκολάτα δεν έχει σοκολάτα και μετά είδα το παγωτό από πάνω!! Έρωτας το κεκάκι σου Χρύσα μου! Τέλειο! Πολλά φιλιά!
Είδες; στην αρχή σε ψαρώνει λίγο, λες τι, τόσο ξενέρωτο; Αλλά δεν είναι καθόλου, το εγγυάται μια σοκολατομανής!
Μπορώ να έχω το κομμάτι της τελευταίας φωτό με το παγωτάκι??
Και τι όμορφο όνομα που έχει το γλυκάκι σου Χρύσα μου!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Ε, κι εσύ, το χαλασμένο;;; Να σου κόψω ένα καινούργιο!
Είδες, δεν είναι πολύ ποιητικό;
Απλά υπέροχο, με εκπληκτικές φωτογραφίες που σε κάνουν να θες να τρέξεις στην κουζίνα να το ετοιμάσεις! Μπουκιά και έκπληξη η ρετρό σου βυσσινόπιτα!
Καλή εβδομάδα!!
Τρέξε λοιπόν Αγγελική! Θα σε ανταμείψει!
Παρόλο που πράγματι σοκολάτα δεν περιέχει, το γλυκό σου πραγματικά με ενθουσίασε Χρύσα!
Δείχνει φοβερό και αυτή η αντίθεση στις υφές και τις γεύσεις πρέπει να είναι συναρπαστική!
Στο μεταξύ μου αρέσει που δείχνει τόσο άψογο στις φωτογραφίες σου!
Με ή χωρίς παγωτό, είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει πολύ!
Σε φιλώ
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε Ερμιόνη μου, άλλωστε όλοι οι σοβαροί choco-addicts χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα πριν την επόμενη… δόση!
Ήταν φωτογενές γλυκάκι!
Ουάου…. Η φωτογραφία που ειναι στη φόρμα το γλυκό και ρέει το βύσσινο .. όλα τα λεφτά!!! Επιασες την πιο ωραία στιγμή!!
Εβαλες και παγωτό και το έκανες ακόμα πιο απολαυστικό.
Πολύ ωραία η επιλογή σου Χρύσα μου… και ο καιρός βοηθάει μια χαρά για ψησίματα και γλυκά τέτοια..
Φιλιά πολλά 🙂
Ναι, κι εμένα αυτή μου άρεσε περισσότερο Μάριον!
Το θέλει το παγωτάκι του για να γίνει πιο κολασμένο!
αγαπαμε τα βυσσινα!! ζητω!! τι ζουμερη βυσσινοπιτα ειναι αυτη!!! μιαμ μιαμ!! καλη εβδομαδα Χρυσα μου!!
Ζουμερή, ναι! Αυτή είναι η σωστή λέξη για να την περιγράψει!
κι εγώ το πιάτο στην τελευταία φωτογραφία θα ήθελα τώρα! αλλά και χωρίς παγωτό θα το έτρωγα ευχαρίστως. φαίνεται τέλειο!!
καλή εβδομάδα Χρύσα μου!
Μα κι εσύ το χαλασμένο;;; Μα καλέ να σας κόψω ένα καλό… :Ρ
Eίναι το πιο λαχταριστό, το πιο ιδιαίτερο και χωρίς αμφιβολία το πιο νόστιμο κέικ που έχω αντικρίσει τον τελευταίο καιρό. Αν και λάτρης της σοκολάτας, τα γλυκά με φρούτα με ξετρελαίνουν και το κέικ σου φαίνεται υπέροχο!!! Θα το δοκιμάσω και θα επιστρέψω κάποια στιγμή με εντυπώσεις. Και οι φωτογραφίες σου είναι πολύ όμορφες!
Τόσο πολύ;;; Με κάνεις ιδιαίτερα χαρούμενη Νανά! Θα περιμένω οπωσδήποτε εντυπώσεις!
Επειδή με τα φρούτα δεν το εχω και πολύ, καλά έκανες και έβαλες την μπάλα παγωτού από πάνω και με "εψησες". Δεν εχω ξαναδεί τέτοια κερασόπιτα να σου πω την αλήθεια, σε μορφή κέικ και μου αρεσει εμφανισιακά πολύ.
Το υποψιάστηκα ότι θα υπάρχουν και… δύσκολοι πελάτες! Άρα καλά έκανα και το έβαλα το παγωτάκι!
(και ναι, λαμβάνω πάντα όλα σου τα σχόλια, don't worry…)
Λατρευω βυσσινα!!! Στο εχω πει;;;; Η ξινη γευση τους με το γλυκο παγωτο και το αφρατο κεικ μπορουν καλλιστα σου λεω να αντικαταστησουν το μεσημεριανο μου γευμα!! Βρε τι να το κανεις το φαγητο οταν εχεις τοσο ωραιο και πληρες γλυκο τωρα το καλοκαιρι;;;;
Τι ωραία ιδέα !! Εγώ ετοιμάζω γλυκό του κουταλιού βύσσινο…
Έχεις δίκιο, δεν γινεται όλα τα γλυκά να έχουν σοκολάτα!
Θεϊκό γλυκό!!!!! Και να σου πω… το καλοκαίρι ποτέ δεν λέω όχι σε ένα τόσο νόστιμο και φρουτένιο γλυκό!!! Καταπληκτικός συνδυασμός!!!!
απλα … ουαααου!!! υπεροχο!!! υπεροχη εκτελεση με τα κερασια στη μεση και σιγουρα το παγωτο το απογειωνει!
Με πέθανες με τα βυσσινα που τρέχουν απο την καρδιά του κέικ!