Θα ήθελα να σας θυμίσω επίσης ότι η ψηφοφορία για τα “Food Blog Awards” του “ΒΗΜΑgourmet”, θα τρέχει μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα και το my blissfood είναι υποψήφιο στις κατηγορίες “Best Baking” και “Best Family Cooking”. Μπορείτε να ψηφίζετε κάνοντας κλικ στο “Like for Vote” που θα βρείτε κάτω από το προφίλ, αρκεί να είστε συνδεδεμένοι με το λογαριασμό σας στο Facebook.
Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη!
Η συνταγή
1 φύλλο σφολιάτας (χρησιμοποίησα φρέσκο φύλλο σφολιάτας ΑΒ)
5 κ.σ. χυμό ντομάτας (χρησιμοποίησα passata AB)
αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά της αρεσκείας μας (χρησιμοποίησα αλάτι με μείγμα μπαχαρικών και βοτάνων ΑΒ)
10 φέτες τυρί mozzarella (χρησιμοποίησα mozzarella σε φέτες ΑΒ)
9 φέτες ζαμπόν (χρησιμοποίησα ζαμπόν μπούτι καπνιστό ΑΒ)
30 γραμ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και απλώνουμε πάνω του το χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε από πάνω το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά.
2. Πάνω από τη σάλτσα απλώνουμε τις φέτες της mozzarella.
3. Από πάνω απλώνουμε τις φέτες του ζαμπόν.
4. Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.
5. Τυλίγουμε τη σφολιάτα προσεκτικά σε σφιχτό ρολό, το οποίο τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
6. Βγάζουμε το ρολό από την κατάψυξη, ξετυλίγουμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε κομμάτια πάχους 2 εκατοστών.
7. Τοποθετούμε τα κομμάτια ξαπλωμένα αραιά αραιά πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
Tip:
17 Comments
Αυτό που είπες για συναρμολόγηση υλικών και όχι για συνταγή είναι μεγάλη κουβέντα! Αυτές οι απλές, έξυπνες και γευστικότατες προτάσεις που στην ουσία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σαν συνταγές αλλά είναι πολύ πρωτότυπες με τρελαίνουν!!!!!!!
Τρώω ολόκληρο το ένα μπαστούνι σφολιάτας, το φαντάζεσαι, ε??? χαχαχαχαχα
Μόνο το ένα????χαχαχαχαχαχα
Σούπερ εύκολα και νόστιμα πιτσάκια!!!
Καλό το κολπάκι με τη κατάψυξη…για να είμαστε πάντα ετοιμοπόλεμοι!!!
Από τα λίγα, καταλαβαίνω ότι σας άρεσαν….. ;Ρ
Μη μαλώνετε μόνο, όλοι θα πάρετε!
Pizza time every time!
Αυτές οι άμεσες "συνθέσεις" είναι η σωτηρία του κάθε μάγειρα σε συναντήσεις, γιορτές και πάρτι!Ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε!!
Φιλάκια!!
Ναι, ναι, σε κάθε μάζωξη χρειάζεται μια τέτοια ιδέα, για να είναι όλοι χαρούμενοι! Και κυρίως η μαγείρισσα!
αγαπαμε πιτσα ταιμ!!!!!!!!! μ αρεσουν τα πιτσορολακια!!! κατατοπιστικοτατες οι εικονες σου βημα βημα!!!! και ευκολα τα ρολλακια αυτα
Όλοι αγαπάμε πίτσα τάιμ!
Μα αυτές οι συνταγές έχουν τη χαρά της ευκολίας.
Και της νοστιμιάς. Και έχεις γρήγορα ένα μεζεδάκι για όλες τις ώρες
Φιλιά και καλή επιτυχία 😉
Πιο εύκολα δε γίνεται Μάριον! Για όλες τις ώρες, όπως το λες!
Και γιατί λοιπόν δεν είναι συνταγές ;;; Μια χαρά είναι γιατί οποιαδήποτε σύνθεση μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής αποστελεί συνταγή κατά την ταπεινή μου γνώμη!! Πολύ νόστιμη και έξυπνη λύση για τον μπουφέ του πάρτυ μας αφού μπορούμε να το έχουμε φτιάηξει από πριν και να το ψήσουμε όποτε πρέπει 😉 Φιλιά πολλά καλό ΣΚ!
Ε, εντάξει, αν θες να το πούμε συνταγή, το λέμε Αθηνά!
Τέτοια ευκολάκια τα χρειαζόμαστε στο ρεπερτόριό μας!
Καλημέρα Χρύσα! Κι εμένα μου αρέσουν αυτές οι συνταγές-όχι συνταγές που θέλουν απλά συναρμολόγηση και νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση για την έλλειψη χρόνου άπειρες φορές. Νόστιμες, έξυπνες και ιδανικές!
Τα ρολάκια σου είναι σίγουρα πεντανόστιμα και πολύ μα πολύ βολικά!
Αγαπημένη, υπέροχη και πολύ ευέλικτη συνταγή.
Πρωταγωνιστεί στα πάρτι των μικρών κυριών αλλά είναι και μέσα στις πρώτες μου επιλογές για ένα γρήγορο βραδινό. Ή και για movie time!
Σε φιλώ!
Ωραιότατο μεζεδάκι Αθηνά, ακόμα πιο καλά που διατηρείται στην κατάψυξη μέχρι να χρειαστεί! Τις λατρεύω αυτές τις συνταγές! Καλημέρα, φιλιά 🙂
Συγνώμη Χρύσα μου, όπως έγραφα έπεσε το μάτι μου στο σχόλιο της Αθηνάς λίγο πιο πάνω και μόνο αφού είχα ήδη πατήσει "δημοσίευση" συνειδητοποίησα ότι σε αποκάλεσα "Αθηνά"… Η κεκτημένη ταχύτητα φταίει…χιχι…φιλιά
Βρε παιδιά σήμερα που πεινάω έχετε βαλθεί όλοι να με τρελάνετε!!! Είναι τόσο θεικά και η φωτογράφιση τέλεια! Καλή επιτυχία γλυκιά μου! Κάλη
Χρυσα μου εκανα τα ρολακια φανταστικα τα παιδια ξετρελαθηκαν εκανα και το κεικ με την κανελα τελειο η θεια Μαρω ζητα συνταγη αλλα δεν την δινω στο τελος θα μας παχυνεις .Μπραβο σου κοπελα μου ολα νοστιμα και τελεια σε αναλογιες.Φιλια.